23. maj 2024.23. maj 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Gradonačelnik, predsednik Skupštine i direktor PU u obilasku

Radovi na novom objektu PU „Naše dete“ teku planiranom dinamikom

Nalazi se u naselju Letnjikovac i moći će da primi 180 mališana od jaslenog do uzrasta od 6,5 godina
Novi objekat u okviru Predškolske ustanove „Naše dete“ (PU) u naselju Letnjikovac doprineće proširenju kapaciteta i moći će da primi 180 mališana od jaslenog do uzrasta od 6,5 godina. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine Nemanja Pajić, zajedno sa direktorom PU Vladimirom Rabrenovićem, obišli su u petak završne radove.

Foto: "Glas Podrinja"


Izvođač firma „SET“, sve ide po planu
-To će biti objekat za 180 mališana, nešto više od 1.000 kvadrata ovog prostora dobijamo za PU „Naše dete“. Radovi teku planiranom dinamikom, a izvođač, šabačka firma „SET“, zaista dobro koordinira ovim radovima. Mi se nadamo da ćemo za Vidovdan ove godine imati završen objekat, a od septembra imati korisnike u njemu. Potrudili smo se da u decembru prošle godine započnemo objekat, a sedam mesec kasnije biće završen. Želeo sam da sa saradnicima obiđemo radove, vidimo dinamiku i uverimo se da radovi idu po planu. Vrlo sam zadovoljan onim što je do sada urađeno i siguran sam da će dečica ovde uživati- istakao je Pajić.

U planu dva nova vrtića
Na taj način, dodao je, poboljšava se kvalitet rada u samoj ustanovi.

-Smanjujemo liste čekanja koje faktički nemamo, ali treba da dovedemo grupe do onog broja koji će biti optimalan za rad u njima, u zakonskim okvirima i da imamo mogućnosti da na najkvalitetniji mogući način radimo sa predškolcima. U naredne dve godine u planu su još dva nova vrtića. Trudimo se da sve što ono što smo obećali i ispunimo, na radost mališana koji koriste usluge PU „Naše dete“- naveo je gradonačelnik.

Foto: "Glas Podrinja"


Direktor PU Vladimir Rabrenović zahvalio je Gradu koji finansira izgradnju što je prepoznao da postoje potrebe te ustanove za proširenjem kapaciteta.

-Ovaj objekat će na taj način rasteretiti naše kapacitete. Ima osam soba, salu za zajedničke aktivnosti, priručnu kuhinju, vešeraj. Nadamo se da će se dečji žamor od 1. septembra čuti u ovom vrtiću- poručio je Rabrenović.

Foto: "Glas Podrinja"


Otkrio je i da će se novi objekat zvati „Maslačak“. Nalazi se kod vrtića „Veverica“ i „Đurđevak“, između ulica Nikole Tesle na severu i Ranka Lazarevića na jugu. Vrednost radova je 128 miliona 694 hiljade dinara.
D.D.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa