13. jun 2024.13. jun 2024.
Uspešni u 23/24 – MP Eliksir (foto: RK Metalopalstika)

Uspešni u 23/24 – MP Eliksir (foto: RK Metalopalstika)

RUKOMET: METALOPLASTIKE NA KRAJU 23/24

Uspešna sezona

Metaloplastika je jedini tim u Srbiji koji je u prethodnoj sezoni osvojio medalju u svakoj od četiri takmičarske kategorije. U najmlađoj (do 12 godina) su šampioni Srbije, seniori i igrači do 16 godina vicešampioni, a tim do 14 godina treći u Srbiji (jedini poraz u celoj sezoni, bio je u polufinalu Prvenstva). U sve četiri kategorije, Metaloplastika ima najviše igrača u idelnim satsavima.

-Jako uspešna sezona na svim nivoima, od seniorskog do mlađih kategorija. Ponosni smo na rezultate. Iza njih stoji predan, posvećen i kvalitetan rad svih ljudi u klubu, igrača svih kategorija, trenera, stručnih štabova, rukovodstva, stalna podrška vernih navijača. Trud i rad se isplate i to je pokazala prethodna sezona – ističe direktor kluba Slaviša Stojinović.

S. Stojinović


Metaloplastika Eliksir će u narednoj sezoni imati novog trenera. David Rašić, nekadašnji rukometaš kluba i prvi pomoćnik Vlade Matića u prethodne dve sezone imenovan je za šefa stručnog štaba.

-Odabir Davida Rašića za trenera je bio logičan izbor. Mi smo klub koji daje priliku ne samo mladim igračima, već i mladim trenerima. On je nekoliko godina uz prvi tim, odlično poznaje prvotimca, izgradio je odličan odnos sa njima, poznaje ih u dušu, usavršavao se, želi da napreduje dalje i uvereni smo da smo doneli pravu odluku. Ima apsolutnu podršku rukovodstva i sigurni smo da će ostvariti dobre rezultate – dodaje direktor Kluba.

Srebro na grudima (foto: RK Metalopalstika)


Uspostavljeni odnos sa igračima je važan, jer prošlosezonski sastav neće pretrpeti velike izmene i velika većina igrača će i od septembra nositi plavi dres šabačkog superligaša.
- Brajović je otišao u Čurgo, Jovanović prelazi u Vojvodinu. Angažovali smo levog beka Borivoja Đukića, dete kluba koje se nakon perioda u inostranstvu vraća u svoj klub. Saglasni smo da pružimo priliku Brani Mirkoviću da se iskaže na desnom beku, nećemo angažovati novog igrača na toj poziciji – zaključio je Stojinović.
D. B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa