Info

12. jul 2012.12. jul 2012.
NOVO OPŠTINSKO RUKOVODSTVO U KRUPNjU

UJEDINILI NAS ISTI CILjEVI

Novi čelnici lokalne samouprave u Krupnju tvrde da imaju jasno definisane ciljeve razvoja ovog kraja kao i dovoljno energije da ih ostvare
Na nedavno održanoj konstitutivnoj sednici za predsednika opštine Krupanj postavljen dipl. inženjer elektrotehnike Nenad Vasiljević (DS), dok je novi predsednik Skupštine specijalista interne medicine Petar Petrović (SPS). Široka vladajuća koalicija sastavljena je od odbornika SPS, DS, DSS i URS. Međutim, bez obzira na šarenoliku strukturu, neke veće trzavice u radu lokalnog parlamenta se ne očekuju, jer kako navode svi su ujedinjeni oko jedne stvari ““ privrednog i ekonomskog razvoja kraja.
- U programskom razvoju definisana su četiri prioriteta. S obzirom na prirodne osobenosti kraja, na prvom mestu je ulaganje u ubrzan razvoj poljoprivrede, a odmah po tom pomoć malim preduzećima. Naime, mi kao lokalna samouprava, trudićemo se da na svaki način olakšamo posao privrednicima i omogućimo im što lakši pristup sredstvima koja će koristiti za unapređenje postojeće ili pokretanje nove proizvodnje ““ objašnjava Vasiljević, i dalje navodi da je na sledećoj poziciji razvoj turizma.
- Nekada je ovaj kraj bio prepoznatljiv po sportskom turizmu. Vrhunski sportisti su dolazili na pripreme. Nemamo iluzija da na ovoj grani opština treba da zasniva svoj opstanak, ali svakako da imamo mogućnosti da jedan broj porodica u Krupnju, od turizma pristojno živi- kaže novi predsednik opštine Krupanj i ističe da ni jedan od navedenih prioriteta neće biti u potpunosti realizovan, ukoliko ne dođe do unapređenja infrastrukture.
- Putevi su naša najbolnija tačka. Na tome se i ranije dosta radilo, ali veliki deo je u nadležnosti Republike, pa se nadamo da će uskoro realizovati svoja obećanja i sanirati najkritičnija klizišta na deonicama ka Šapcu i Loznici. Potom, predstoji nam nastavak radova na vodovodu i kanalizaciji, izgradnja kolektora za otpadne vode ““ izjavljuje Nenad Vasiljević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa