2. avgust 2012.2. avg 2012.
DESTINACIJE ZA AVANTURISTE I ISTRAŽIVAČE

WAIKIKI TRAVEL PREPORUČUJE

Grčka, Parga
Parga je mali grad koji se nalazi na severo-zapadu Grčke, na obali Jonskog mora.Ima bogatu istoriju, retku lepotu, divne plaže, kristalno more, mirne zalive, zasade maslina, zdravu klimu, romantične uličice i prolaze između visokih kuća koje formiraju amfiteatar ispod ostataka tvrđave. Venecijanska tvrđava se nalazi iznad samog mesta sa koje se pruža prelep pogled na luku, grad i okolna ostrva koja se nalaze naspram same Parge. Parga predstavlja jedinstven spoj planine i mora. Jedno je od najživopisnijih mesta u severozapanoj Grčkoj, poznata i kao “nevesta od Epira“. Turističkom razvoju i dostupnosti Parge našim turistima doprinela je izgradnja auto-puta koji spaja Jonsku obalu sa Vardarskom dolinom čime je omogućen brz i nesmetan dolazak brojnim turistima koji se odluče za autobuski ili automobilski prevoz.Od Beograda je udaljena oko 1.000 km.
Naspram Parge se nalaze ostrva Paksos, Antipaksos i Krf do kojih se svakodnevno organizuju izleti. Ukoliko ste avanturističkog duha i spremni za otkrivanje uvala nebeskog plavetnila obavezno odvojite dan za upoznavanje sa ostrvima Padžos i Antipadžos i kupanju u neverovatnim plavim pećinama. Za sve radoznale koji žele da svoj odmor u potpunosti iskoriste za upoznavanje Jonske obale preporučujemo jednodnevno krstarenje Jonskim ostrvima. Na izletu ćete upoznati Kefaloniju, Odisejevo ostrvo Itaku i Onazisovo ostrvo Skorpios. Kao kruna svega u sećanju na krstarenje ostaje i ostrvo Lefkada i njegove najčuvenije plaže Egremni i Porto Katsiki. Udaljena od tokova masovnog turizma, Parga uspeva da sačuva šarm i senzibilitet malog mediteranskog mesta.U Pargu ćete poželeti da se vratite ponovo!
Grčka, Ostrvo Tasos
Tasos je najsevernije ostrvo u Egejskom moru. Mitologija kazuje da je Tasos ostrvo Sirena“¦ smaragdno ostrvo koje su one odabrale da na njegovim skrovitim peščanim plažama sunčaju i odmaraju svoja prelepa tela upoređujući svoju sa lepotom ovog predivnog ostrva. Izranjajući iz azurnih talasa Egejskog mora ostrvo se prkosno izdiže 1100 metara nad morem. U zaleđu, a posebno na južnom i istočnom delu ostrva nepregledne borove šume, koje se spuštaju do samih plaža, čine da ostrvo punim plućima diše svež vazduh koji dolazi sa planinskih masiva iz centralnog dela. Zbog toga su dani a i noći na Tasosu izuzetno prijatne čak i usred leta. Tasos i njegove predivne plaže, priroda, klima, gostoprimstvo i nasmejana lica domaćina, je zaista odličan izbor za udoban, bezbrižan i sadržajan letnji odmor. Po mišljenju mnogih, Tasos je najlepši u kasno proleće i rano leto, zbog idealnih temperatura, bujne vegetacije i hiljada boja koje krase njegov krajolik. Istražite, doživite i otkrijte. Očekujemo Vas na Tasosu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa