9. avgust 2012.9. avg 2012.
BOGATIĆ

„ĐIDO“ OSVOJIO GRAND PRIH

Folklorni ansambl “Đido“ iz Bogatića, učestvovao je na DžVII Međunarodnom festivalu folklora u gradu Olštinu, Republika Poljska, koji se održao od 21. do 30. avgusta. Poziv je upućen direktno od sekcije CIOFF (Centralna Internacionalna organizacija za folklornu umetnost) za Poljsku putem konkursa koji je raspisan prošle godine, ali i na osnovu ranijih učešća na velikim festivalima širom Evrope.
Učestvovalo je 13 ansambala iz 9 zemalja: Mađarske, Turske, Rusije, Hrvatske, Srbije, Indije, Meksika, Ekvadora i Poljske (5 ansambala). Festival takmičarskog karaktera bio je vrlo zahtevan u mnogo oblasti, uključujući i zabavno-kreativne programe i radionice za narodnu igru. Sve grupe su imale obavezu celovečernjih programa od 70 minuta u kontinuitetu na profesionalnim scenama u ogromnim amfiteatrima koji su primali i do 5000 posetilaca.
FA „Đido“ pred mnogobrojnom publikom predstavio se igrama iz okoline Beograda, Šumadije, Pčinje, Kosova... Na taj način prikazana je bogata srpska tradicija, kultura i običaji. Posebnu pažnju privuklo je izvođenje Narodnog orkestra na čelu sa Zoranom Puzićem, kao i nastup vokalne solistkinje Jelene Ković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa