9. avgust 2012.9. avg 2012.
WAIKIKI TRAVEL DESTINACIJE ZA SVE OD 7 DO 77

OSTRVO KRF

Ovo drugo po veličini ostrvo jonskog arhipelaga, smešteno između južne Italije i Grčke, dugo je oko 60 km, a široko od 4 do 30 km. Samo 2 km ga dele od obale Albanije na severu. Zbog svoje bujne vegetacije Krf se naziva i zelenim ostrvom. Krf je najsevernije ostrvo u jonskom moru, čiju su prirodu i magiju opisivali i veličali mnogi pesnici i umetnici.
Udaljenost Krfa od Beograda je oko 1000 km. Po dolasku u luku Igimenicu vožnja trajektom do ostrva traje oko 2 časa.
Grčko ime Krfa je Kerkira.
Krf ima veoma specifičan izdužen oblik, koji podseća na srp ili latinično slovo f. Ostrvo je pretežno brdovito i na njemu preovladavaju bogate četinarske šume, vinogradi i preko četiri miliona maslinovih stabala. Ako letujete na Krfu, odlazak u glavni i istoimeni grad je prva stvar koju u toku boravka obavezno treba uraditi. Krf je prelep antički grad, a ujedno i glavni grad zelenog ostrva, koji potiče iz osmog veka pre nove ere. Posetiocima pruža jedinstven i nezaboravan doživljaj u kome se prepliću kosmopolitsko i tradicionalno.U toku boravka na Krfu nezaobilazna i jedna od glavnih odrednica srpskih turista je poseta Srpskoj kući kao i odlazak na ostrvo Vido gde se nalazi ,,Plava grobnica,,.
Ostrvo se najbolje može osetiti i doživeti vožnjom motora ili automobila kroz unutrašnjost, što pruža neopisivo zadovoljstvo i uživanje u svim tonovima zelenila maslina. Prolazak kroz autentična grčka sela sa niskim kućicama i uskim ulicama je nezaobilazni deo skoro svakog puta, što je idealna prilika da se doživi ostrvo na pravi način, ne samo kroz more i prirodu, već i kroz način života njegovih meštana.
Turistička mesta koja srpski turisti najčešće posećuju su: Guvija, Dasija, Ipsos, Kasiopi, Moraitika, Perama, Benices. Ova turistička mesta su samo jedan deo onoga što vas na Krfu očekuje. Od severa ka jugu i istoka ka zapadu mnogobrojne peščane, šljunkovite i stenovite plaže i uvale zadovoljiće i one najprobiljivije ali i brojni beach - barovi, klubovi, tradicionalni restorani i izleti garantuju vrhunski provod.
Zato, prepustimo se pravoj letnjoj Njaikiki Travel avanturi i krenimo na Krf!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa