6. septembar 2012.6. sep 2012.
ELIKSIR ZORKA

NOVA RADNA MESTA

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić posetili su prošlog ponedeljka fabriku Eliksir Zorka - Mineralna đubriva Šabac i uverili se u dobru dinamiku izgradnje i rekonstrukcije postrojenja, što će omogućiti da proizvodnja počne u februaru 2013. godine. Napominjući da život lokalne samouprave i standard građana zavisi od broja i uspešnosti proizvodnih kapaciteta, gradonačelnik Milošević je naglasio da se bez povećanja obima proizvodnje ne može računati na viši kvalitet života građana.
Imovinu bivše fabrike Zorka mineralna đubriva kupila je 2010. godine Viktorija grupa i preuzela obavezu da angažuje sve zaposlene koji su želeli da nastave radni odnos. Tokom 2012. godine promenjena je vlasnička struktura, tako da je fabrika od aprila u sastavu Eliksir grupe, pod nazivom Eliksir Zorka - Mineralna đubriva Šabac.
- Ukupno je zaposleno 96 radnika, od čega 21 u ovoj godini. Pun kapacitet proizvodnje zahteva uposlenost 180 radnika, što očekujemo u februaru 2013. Ispunićemo najviše ekološke standarde i otkloniti svaku mogućnost zagađenja vazduha, rekao je Rade Spremić, direktor Eliksir Zorka - Mineralna đubriva, istakavši izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom bez čije pomoći i podrške, kako je naveo, ne bi bilo moguće završiti poslove u predviđenom roku.
U fabriku mineralnih đubriva Eliksir grupa investirala je 25 miliona evra. U toku je rekonstrukcija dve hale od pet i devet hiljada kvadratnih metara, i izgradnja tri nove hale. Pun proizvodni kapacitet biće 330.000 tona đubriva godišnje, a uglavnom je reč o superfosfatu po čemu je Zorka bila poznata i ranije. Planiran je izvoz u sve republike bivše Jugoslavije, kao i u Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku. U fabrici se za sada pakuje mineralno đubrivo proizvedeno u Prahovu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa