27. septembar 2012.27. sep 2012.
NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLjAVANjE

SERTIFIKATI ZA RAČUNOVOĐE

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Šabac prošlog utorka uručili su sertifikate polaznicima obuke za računovođe. Pored sretifikata polaznici su dobili i uverenja o osposobljenosti za obavljanje računovodstvenih poslova. Obuku za 10 nezaposlenih lica, diplomiranih ekonomista, izvodila je Agencija za obrazovanje odraslih “Akademija Čačak“.
-Ekonomski fakultet sam završila pre tri godine i isto toliko sam na Birou. Dobijala sam poslove na tri meseca, ali ništa konkretno. Od biroa smo dobili šansu da pohađamo kurs i dobijamo zvanje specijalizovanog računovođe. Svi smo uspešno položili test tako da se nadamo boljem i bržem zaposlenju, kaže polaznica kursa Nada Blagojević.
-Obuka je trajala tri i po meseca. Uglavnom smo se bavili praktičnim delom. Svi su test uspeli da polože sa veoma dobrim rezultatom čime su pokazali da su osposobljeni za vođenje poslovnih knjiga i završnih računa. Sertifikat im omogućava da budu dosta konkurentniji na tržištu rada, navela je predavač Mirjana Bojanić.
Vlasnik i direktor Agencije “Akademija Čačak“ Dragana Grbović, koja je izvođač obuke, ističe da sa dobijenim uverenjem polaznici mogu da apliciraju za samozapošljavanje i otvore svoju radnju, odnosno agenciju za računovodstveno ““ knjigovodstvene usluge. Takođe, navodi da uverenje pruža prednost i pri zapošljavanju kod poslodavca.
-Sertifikat je potvrda o odslušanoj obuci i ona garantuje polazniku da je usvojio znanja i veštine na elementarnom nivou. Uverenje je potvrda da je svaki od polaznika završio ispit i obuku savladao na visokom nivou.
Jovanka Momčilović iz NSZ navodi da se obuke biraju po dogovoru sa sektorom za posredovanje koji predlaže obuke za deficitarna zanimanja. Takođe, ističe da prate i efekte prethodnih godina na zapošljavanje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa