13. decembar 2012.13. dec 2012.
KAD PORASTEM BIĆU SLIKAR

NAGRADE ZA TALENAT

Oni su mladi, talentovani i kažu, istrajni u svojim namerama da kad porastu budu slikari. Zajednička im je ljubav prema likovnoj umetnosti i Škola crtanja Braće Lukić gde stiču prve pouke i razvijaju kreativnost
Tek nakon što je osvojila brojna proznanja za maštovitost i kreativnost na lokalnim i republičkim takmičenjima, dvanaestogodišnja Lana Ivanović, je odlučila da krene na usavršavanje u Školu crtanja Braće Lukić. Za ovih godinu dana, tvrdi da je dosta uznapredovala. Naučila je proporcije, predstavljanje figura u pokretu, odnose boja. Međutim, uprkos neospornoj ljubavi koju gaji prema likovnim umetnostima, Lana još ne zna čime će se baviti kada poraste. Interesovanja su za sada različita, ali sigurno je da će slikarstvo svakako ostati u njenom životu, bar kao hobi.
- Učenica sam šestog razreda OŠ “Stojan Novaković“. Slučajno sam počela da crtam, i videla da mi dobro ide. Od tad se od olovke ne razdvajam. Osvojila sam nekoliko nagrada na Republičkim takmičenjima. Najdraže mi je priznanje sa Konkursa za strip. Časovi kod braće Lukić mi dosta znače. Sve što nam nije jasno, mentor nam pokaže, velike su mogućnosti za dalje napredovanje. Ne znam šta ću biti kad porastem jer imam dosta različitih interesovanja. Volim putovanja, sport, ples, volim da pišem. Za šta sam najviše nadarena vreme će pokazati ““ kaže Lana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa