10. januar 2013.10. jan 2013.

IZA NAS JE TEŠKA GODINA

U holu Srednje škole u Koceljevi održan je tradicionalni novogodišnji prijem. Bila je to prilika za domaćina skupa, predsednika opštine Koceljeva Veroljuba Matića da sumira rezultate u protekloj godini.
On je istakao da je 2012.godina bila veoma teška.
- Ovu opštinu je zadesila poplava, imali smo grad ali i sušu. Uzimajući u obzir sve ovo, kakve je uslove imala, možemo reći da nam se poljoprivreda dobro izborila sa svim nedaćama. Nadam se da će ova godina biti mnogo povoljnija i za poljoprivredu i da ćemo imati što manje elementarnih nepogoda - rekao je Matić.
U svom govoru on je još jednom insistirao na razvoju privrede ističući da je to najvažniji posao na kom treba raditi.
- Naša privreda je imala iskorak. Imamo novih fabrika, novih pogona, novih radnih mesta. Potencijalnim investitorima imamo šta da ponudimo, počev od prostora opremljenog infrastrukturom, povoljnih uslova, dobijanja placeva za gradnju... bitno je da privučemo investitore da ulažu u ovu opštinu i da najveći deo radne snage bude sa ovih prostora - istakao je predsednik koceljevačke opštine.
Govoreći o protekloj godini Matić je podsetio i na ulaganja u infrastrukturu. Kako je napomenuo, u proteklom periodu dosta novca je uloženo u oblast vodosnabdevanja, elektrosnabdevanja, putne privrede i uličnog sistema, i najavio da će se u ove oblasti ulagati i u narednim godinama.
Na novogodišnjem prijemu prvi čovek ove opštine izrazio je i nezadovoljstvo dinamikom i pravcem kojim ide decentralizacija u Srbiji. Prema njegovim rečima suštinska decentralizacija je do sada izostala.
- Lokalne samouprave su dobile nove obaveze, povereni su im novi poslovi, ali oni nisu ispraćeni adekvatno u finansijskom delu. Ja koji sam bio veliki zagovornik decentralizacije naše zemlje, sada sam postao pobornik centralizacije - izjavio je Matić koji se na kraju osvrnuo i na Festival zimnice, manifestaciju koja je postala zaštitni znak ove opštine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa