28. februar 2013.28. feb 2013.
SREDNjA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

USPEH POSTAJE PRAKSA

Dobro organizovana i sprovedena praktična nastava rezultira najvišim priznanjima na republičkim takmičenjima. Modernizovanje nastave i intenziviranje razmene međunarodnih iskustava otvara nove mogućnosti ka daljem profesionalnom usavršavanju učenika, s tim u vezi juče u Kalesiji potpisano pismo namere o novoj prekograničnoj saradnji
Na nedavno održanom republičkom takmičenju Fonda za doškolovavanje mladih poljoprivrednika - Borka Vučić, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, šabačka Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika, u konkurenciji od 26 obrazovnih ustanova, osvojila je ekipno prvo mesto. Značajan plasaman zabeležen je i u pojedinačnoj konkurenciji. Naime, Borisav Ilić, učenik sa smera poljoprivrednih tehničara je bio je drugi, dok je trećeplasirana bila Maja Ostojić sa smera tehničar hortikulture. Ukupnom uspehu tima, pored njih doprineli su i od strane poljoprivrednih tehničara Marko Ivanković kao i predstavnik smera tehničar hortikulture Marija Vidović-Sana.
- Uložili smo dosta truda da se spremimo tako da je visoki plasman bio sasvim očekivan. Ovakva priznanja u daljem školovanju dosta znače, jer nas podstiču da učimo još više, da se i dalje trudimo da unapredimo naše mogućnosti, ostvarujemo još bolje rezultate - izjavila je Marija Vidović-Sana.
Da je osvojena nagrada na pomenutom takmičenju veliki podstrek za dalje, slaže se i Marko Ivanković, koji između ostalog ističe da su intenzivne pripreme za testove trajale nekoliko dana, ali da je velika prednost bila već postojeće znanje stečeno na časovima redovne praktične nastave.
- Ostvareni rezultat nam dosta znači, ali nam je još dragoceniji podatak da je nas četvoro, podržala cela škola. To nam je dosta značilo na putu ka uspehu. Vremenski, same pripreme nisu trajale dugo. To samo govori u prilog činjenici da smo dosta toga već naučili na časovima prakse. Zbog toga sam uveren da ćemo, iako, većina nas želi da posle srednje škole nastavi dalje, i nakon ove četiri godine biti dobro osposobljeni da samostalno radimo - kaže Borisav Ilić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa