14. mart 2013.14. mar 2013.
PREREGISTRACIJA I REGISTRACIJA POLjOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

OSTVARIVANjE PRAVA NA POMOĆ

Počeo upis gazdinstava u Registar. Rok za registraciju ili obnovu iste 31. mart. Najveći problem činjenica da na adresu brojnih domaćinstava još nije stigla neophodna dokumentacija
Da bi ostvarili prava na različite mere pomoći iz republičkog agrarnog budžeta, nosioci poljoprivrednih domaćinstava treba da obnove registraciju do kraja marta ove godine. Kako navode u šabačkoj Direkciji za poljoprivredu, Upravi za trezor Ministarstva finansija neophodno je dostaviti pravilno ispunjene obrasce koji sadrže informacije o članovima domaćinstva, zemljišnom posedu, broju stoke, trenutnom stanju poljoprivrednih kultura, planiranoj setvi.
- Prema poslednjim informacijama iz resornog ministarstva, produžetak pomenutog roka neće biti. Preporučujemo poljoprivrednicima da ne prave gužve na šalterima Trezora već uredno popunjenu dokumentaciju pošalju preporučeno poštom. To će mnogo olakšati i njima i radnicima trezora na unošenju podataka. Naši proizvođači, kao i prethodne godine mogu računati na pomoć Direkcije prilikom registracije i preregistracije. Naše službe su im na raspolaganju svakodnevno od pola osam do 15 časova i 30 minuta ““ istakao je direktor Direkcije za poljoprivredu Predrag Srdanović, i napomenuo da trenutno potencijalni problem predstavlja činjenica da u mnoga domaćinstva još uvek nije stigla neophodna papirologija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa