28. mart 2013.28. mar 2013.
PROLEĆNI RADOVI

PUTEVI KAKVE GRAĐANI ZASLUŽUJU

Posle svake zime Direkciji za puteve Grada Šapca predstoje radovi na krpljenju udarnih rupa. Pored ovoga nastaviće se sa redovnim održavanjem putne signalizacije i putnog pojasa. Seoske mesne zajednice i ove godine pokazuju interesovanje za rešavanje infrastrukturnih problema principom finansiranja “dva na dinar“
Neophodno je da se steknu optimalni vremenski uslovi da bi se počelo sa redovnim održavanjem puteva. Potrebna je temperatura od bar desetak stepeni i suvi kolovozi.
-Mi ćemo sa prvim danima koji budu omogućavali da se poslovi obavljaju krenuti u redovno krpljenje udarnih rupa, kako na gradskim ulicama, tako i na seoskom području, kada su u pitanju lokalni putevi. Nije dobro raditi ako je kolovoz vlažan, a temperature niske, jer asfalt tada brzo propada. Ni asfaltne baze još nisu počele da rade i proizvode asfalt. Do sada smo intervenisali betonom, gde je moglo da se radi na takav način, objašnjava direktor Direkcije za puteve Grada Šapca Miodrag Filipović.
Nadležnost Direkcije je održavanje 150 kilometara gradskih ulica, oko 250 kilometara ulica na seoskom području i oko 200 kilometara nekategorisanih puteva. Od prošle godine i 50 kilometara regionalnih puteva tretiraju se kao lokalni. Filipović navodi da je Direkcija i na ovim deonicama radila na letnjem održavanju, dok su zimsko obavili Putevi Srbije.
-Na teritoriji Šapca ima dosta puteva koji su asfaltirani pre 30 i više godina i logično je da oni budu u lošem stanju. Optimalni rok posle kog bi trebalo presvući nov sloj asfalta je 10 godina. Dug period nije ulagano u putnu mrežu, i ništa nije održavano. Nemoguće je u kratkom vremenskom roku dovesti sve te deonice u dobro stanje, ali to je posao koji nam predstoji. Mi radimo u skladu sa mogućnošću budžeta. Paralelno sa izgradnjom novih lokalnih puteva moramo i stare ponovo asfaltirati, kaže Filipović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa