16. maj 2013.16. maj 2013.
OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

STO DVADESET GODINA TRADICIJE

Predstavom „Ašikov grob“ na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta učennici i kolektiv škole obeležili prošlog petka, 10. maja, jubilej. Proslavi prisustvovali Miloš Milošević, gradonačelnik, Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika i Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti
Daleke 1893. godine upisana je prva generacija učenika u tadašnju „Školu u Beogradskoj ulici“. Od tada pa sve do školske 1958/59. kada je s ponosom ponela ime našeg poznatog književnika Janka Veselinovića promenila je više naziva. Danas već malo ko pamti da se zvala i „Osnovna škola u Karađorđevoj ulici“, „Šabačka osnovna škola u Karađorđevoj ulici“, „Šabačka osnovna škola Steva D. Popović“, „Državna narodna škola Steva D. Popović“. Između dva svetska rata narod ju je preimenovao u „Donjošorska osnovna škola“. Od 8. avgusta 1997. godine zgrada OŠ „Janko Veselinović“ u Šapcu proglašena je za kulturno dobro od velikog značaja.
Menjalo se vreme, ime, generacije učenika i nastavnika, ali je cilj bio isti ““ obrazovanje i vaspitanje mladih naraštaja. Tradicionalno i novo danas se ogleda u školskom prostoru kome je pored stare zgrade posle stogodišnjeg rada, 1983., dograđen novi deo. Matična škola sa izdvojenim jedinicama Cerovac 1 i 2, Jelenča, Žabar i Mala Vranjska danas predstavlja moderno zdanje koje raspolaže kabinetima i specijalizovanim učionicama za fiziku, hemiju, likovnu i muzičku kulturu, biologiju, engleski jezik, radionicom za tehničko obrazovanje, savremeno opremljenom salom za fizičko vaspitanje i multimedijalnom učionicom. Učenicima je na raspolaganju i medijateka, đački klub, zubna ambulanta i izuzetno bogata školska biblioteka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa