23. maj 2013.23. maj 2013.
REGIONALNA SARADNjA HUMANITARNIH ORGANIZACIJA

LAKŠE DO POSLA U RURALNIM SREDINAMA

Projekat profesionalne edukacije odraslih u ruralnim sredinama, pod pokroviteljstvom Evropske unije, koji zajedno realizuju organizacije „Karitasa“ iz Srbije i Bosne i Hercegovine, prošlog petka predstavljen je javnosti.
Prevencija socijalne isključenosti marginalizovanih grupa i borba protiv iseljavanja stanovništva iz ruralnih sredina, osnovni su ciljevi projekta koji zajedno realizuju Karitas Šabac i Karitas biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Za početak, planirano je da različite oblike edukacije, radi lakšeg pronalaženja posla, pohađa120 osoba.
- Ideja je da se kroz sistem celoživotne edukacije pomogne ljudima koji žive u ruralnim sredinama. Cilj je da oni unaprede svoja znanja kroz različite edukacije, kako bi na taj način osigurali sopstvenu, ali i egzistenciju svojih porodica, rekao je Miroljub Nikolić, direktor „Karitas“ Šabac.
Za monitoring je zadužen Zajednički tehnički sekretarijat za programe prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, čiji predstavnici imaju velika očekivanja od projekta čija vrednost u Srbiji iznosi 137. 000 evra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa