6. jun 2013.6. jun 2013.
VELIKI DOPRINOS EU U RAZVOJU EKOLOŠKE SVESTI ŠAPČANA

BRIGA O OKRUŽENjU JE PRIORITET

U izgradnju Regionalne deponije “Srem-Mačva“ i Postrojenje za prečišćavanje odtpadnih voda u Šapcu Evropska unija uložila blizu 15 miliona evra
Prošlog ponedeljka, u Gradskoj upravi održana je konferencija za medije na kojej su najavljene aktivnosti povodom obeležavanja Svetskog dana životne sredine sa akcentom na poseti šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Vensana Dežera Šapcu. Na skupu je iznesen podatak da je u oblasti ekologije iz fondova Evropske unije u Srbiji najviše uloženo u naš grad, ali i prezentovan program akcije “Za čistiji Šabac“ zakazane za subotu 8. jun.
- Proteklih godina Evropska unija je u Projekat upravljanja čvrstim otpadom Sremska Mitrovica-Šabac i Projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda uložila oko 15 miliona evra. Treći veoma važan poduhvat je pomoć nemačke razvojne banke u izgradnji vodovodne mreže u prigradskim mesnim zajednicama, zahvaljujući tome prošle godine izgrađeno je blizu 40 kilmetara mreže, dok je ove planirano još 60 kilometara ““ naveo je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, i istakao da uporedo sa ulaganjima u komunalnu infrastrukturu Evropska unija u Srbiji finansira niz aktivnosti koje bi trebalo da doprinesu promeni svesti građana po pitanju ekologije.
- U saradnji sa MISP programom EU izrađena su dva značajna dokumenta: Komunikacioni plan za upravljanje čvrstim otpadom Sremska Mitrovica-Šabac i Komunikacioni plan za projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda Šabac. Oba dokumenta su zvanične komunikacione strategije Grada u oblasti zaštite životne sredine, dok je njihov cilj da se građani što bolje upoznaju sa pojmom ekologije ““ kaže Milošević.
Jedan od načina da se poveća svest Šapčana o važnosti očuvanja životne sredine su akcije koje se realizuju tokom godine u našem gradu. Saradnica za ekologiju u Gradskoj upravi Šapca Maja Mandić navela je podatak da je od 2009. do danas kroz različite programe pod pokroviteljstvom Grada zajednički delovao veliki broj naših sugrađana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa