13. jun 2013.13. jun 2013.
ŠABAČKE MUNjE BEZ PREMCA

TROSTRUKI ŠAMPIONI

Pančevo 2011. Sremska Mitrovica 2012. Šabac 2013. Ono što nikome do sada nije pošlo za rukom, učinili su učenici OŠ “Jevrem Obrenović“ iz Šapca - postali su trostruku uzastopni prvaci Srbije na Malim Olimpijskim igrama Srbije za učenike mlađih razreda osnovnih škola.
U prvom razredu su bili najbrži na zabavnom poligonu, u drugom na poligonu spretnosti i tada su bili u mešovitim ekipama. U trećem razredu su razdvojeni i ekipi su činile samo devojčice i samo dečaci na poligonu svestranosti i ponovo su uspeli da nadmaše sve svoje rivale u obe konkurencije. Bili su toliko moćni i sigurni u sebe da su i pre početka takmičenja, gotovo u glas, najavljivali svoje pobede.
Ovaj put su nastupili pred velikim brojem svojih drugara i rodbine, ali im to nije smetalo već ih je dodatno motivisalo da pruže svoj maksimum. Dominaciju Šapčana potvrdila je i ekipa drugog razreda OŠ “Nikolaj Velimirović“ koja je bila najbolja pa su čak tri, od četiri pehara, ostali u gradu na desnoj obali Save. Malo je nedostajalo da im se i ekipa prvog razreda pridruži ali su oni osvojili “samo“ drugo mesto.
Ko zna koliko bi šabačke “Munje“ još osvojile trofeja u ovom sastavu ali se na MOI takmiče samo učenici od prvog do trećeg razreda pa će ove dve ekipe prepustiti tron nekim drugim prinčevima i princezama bez borbe. Dali su “domaći zadatak“ svim devojčicama i dečacima iz cele Srbije koji će moći eventualno samo da ponove njihov uspeh, jer bolje od ovoga zaista nije moguće.
Ove male-velike šampione i sportske zvezde Šapca sve tri godine predvodi profesor fizičke kulture Milan Arsenović, koji i pored ovakvih rezultata još nije dobio posao za stalno ali to je već neko drugo pitanje i odnos grada prema uspešnima u nekoj od oblasti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa