13. jun 2013.13. jun 2013.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

NA PUTU USPEHA

Samostalna izložba najtalentovanijih maturanata Škole primenjenih umetnosti, Zvezdane Đuričić i Stefana Nedeljkovića, otvorena u ponedeljak, 3. maja
Škola primenjenih umetnosti godinama unazad svoje najbolje učenike nagrađuje samostalnom izložbom u galeriji Kulturnog centra. Kako je istakla direktorka Nevenka Đokić izložba je važna kao podsticaj, podrška i ohrabrenje onima koji to svojim talentom, znanjem i radom zaslužuju.
Tako je ove godine nagrada za Likovno stvaralaštvo dodeljena Zvezdani Đuričić, maturantkinji obrazovnog profila konzervator kulturnih dobara ““ preparator, koja je tokom četvorogodišnjeg školovanja uložila dosta truda i rada. Ugljen, olovka, akril, tempere, ulje sastavni su deo njenog života ispunjenog slikama i crtežima.
-Bukvalno sam sebe uložila u sve te radove. Inspiraciju, pre svega, nalazim u ljudskom telu koje mi pruža energiju za rad. Sama nagrada za mene je veliki uspeh. Imamo devetnaest godina što je zaista malo a dostigli smo ovako nešto zahvaljujući profesorima i našoj školi. Veliku zahvalnost za postignuto dugujem profesoru crtanja i slikanja Draganu Markoviću Markusu ““ rekla je Zvezdana koja planira da upiše slikarstvo na FLU.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa