11. jul 2013.11. jul 2013.
OPŠTINA KRUPANj

PETROVDANSKI SABOR

Turistička organizacija Opštine Krupanj, Biblioteka „Politika“ i Dobropotočka crkva organizuju tradicionalno Petrovdanski sabor u crkvenom parku “Dobri potok“, 12. jula. Svake godine za Petrovdan crkveni park „Dobri potok“ poseti veliki broj gostiju iz Krupnja i okoline i uživa u sadržaju koji ovaj kompleks nudi, ali i u bogatom kulturno - umetničkom programu i uvek interesantnom nadigravanju za dukat.
Program Petrovdanskog sabora ove godine počinje u 9 časova Liturgijom u hramu Uspenja Presvete Bogorodice. Od 11:00 do 12:30 časova posetioce očekuje izložba meda, proizvoda od meda i radova narodne radinosti. U 12:30 časova KUD “Koceljeva“ i KUD “Mića Tadić“ iz Krupnja, najmlađi ansambli, izvešće koreografiju za „Aj, povedi veselo“. Prvi ansambl KUD “Mića Tadić“ u 14 časova izvodi koreografiju „Igrale se delije“. Gosti iz KUD “Lajkovac“ u 15:30 časova izvešće „Srpsko poselo“. Najveću pažnju posetilaca privlači igranje za dukat koje je na programu u 18 časova. Sabor se završava u 19:30 časova proglašenjem pobednika.
Organizatori očekuju veliku posetu saboru i učešće velikog broja igrača u najzanimljivijem delu Sabora, igranju za dukat. Pozivamo Vas da dođete, uživate u programu koji je pripremljen, a možda i osvojite dukat.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa