8. avgust 2013.8. avg 2013.
IZMEĐU REDOVA

ČEKAJUĆI VLADU

Ovi naši kad nešto namere da urade, kao što je to ovog puta slučaj sa rekonstrukcijom Vlade, većaju to danima i sve to traje i traje. Razrađuju se kombinacije, mediji uz izveštaje plasiraju i prognoze a analitičari se satiru od raznoraznih kalkulacija. U svemu tome narod se politički obeznanjuje pa kad se konačno i taj čitav postupak završi, onda i narodu dođe nekako svejedno, samo da je gotovo. Konačno.
Ne može to tako, izvadiš jednu ciglu iz nosećeg zida, poturiš drugu, i gotovo. A ne, mora prvo da se proračuna statika, mehanika, fizika... pa koja će cigla zameniti koju, pa kako da se sve to podupre i još koješta. E tek onda je to rekonstrukcija.
Nakanili da prave Vladu bez Mlađe Dinkića. E drugovi i gospodo, tako nešto neće da može. U to više ne veruju ni mala deca, čak ni oni rođeni posle petooktobarskih promena.
A što se tiče Ivice Dačića, i na političkom stavu i stamenom držanju pozavideo bi mu ne samo Sloba već i sam Tita.
Kako sad pa to, smenjeni ministri bili su, naravno, predstavnici nekih stranaka. Dolazeći ministri, naravno, biće opet predstavnici nekih stranaka. Pa šta se sad tu menja.
I ove sezone se pitamo idu li uopšte oni naši politički analitičari na godišnji odmor. Valjalo bi im obezbediti jedno zajedničko letovalište pa da se tamo svi okupe i siti napričaju, ne bi li i nas, bar malo ostavili na miru.
Priča se da će naši angažovati kao finansijskog savetnika onog bivšeg direktora svetske banke, onog čikicu što je nešto muvao sa nekom sobaricom i nabeđen da je učestvovao u nekoj prostitutivnoj aferi. Pomešao pare i žene. Samo da se zna, kod nas nešto nema mnogo para.
Lider liberala Čeda Jovanović bio ovih dana na Himalajima. Čak tamo se popeo. Doduše bio je on i u vrhu srpske vlasti pa i opet bi, ako mu se ukaže. Eto, planinarenje je ipak strast.
Izgleda da su mnogi među Srbima, naravno od onih koji odlučuju o budućnosti, bili alergični na sve što je nosilo jugoslovenski prefiks. Sad je nestao i naziv JAT a ranije mnogo toga što je počinjalo sa “JU“. Ona čuvena “Ju grupa“ ipak bi morala da se pričuva.
Onu ženu što je maznula maturske testove pa ih obelodanila celom svetu, trebalo bi nekako uposliti negde u Vladi. Tako bi narod “blagovremeno“ saznao šta se dešava, a ne ovako da čekamo dok stignu saopštenja. Dotle i ptice na grani saznaju vesti.
I kad smo kod te famozne mature, nije li malo čudno što je samo jedna osoba blokirala jedan bitan državni proces. Maturanti joj to nisu zaboravili, možda će i jednu školu po njoj nazvati.
U jednoj srpskoj fabrici probali su da ponovo naprave sapun koji je po tajnoj i specijalnoj recepturi rađen za Tita. Pošto se sada taj sapun nije kupovao, fabrika je stala. Naravno, naš narod se uvek pere od bivših vođa dok uporedo, najviše voli, sadašnje vođe. A ni političari nisu bili zainteresovani za taj egzotični proizvod, znaju oni da na sapun može lako da se oklizne.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa