8. avgust 2013.8. avg 2013.
GRADONAČELNIK URUČIO NAGRADE ZA NAJLEPŠA DVORIŠTA I TERASU

UREĐENA DVORIŠTA LEPŠA SLIKA GRADA

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević posetio je prošle srede prvonagrađene u Konkursu za izbor najlepšeg dvorišta u gradu i selu, i najlepše gradske terase. Akciju, čiji je cilj afirmacija uređene životne sredine, organizovali su Gradska uprava grada Šapca i RTV AS. O nagradama je odlučivala komisija koji su činili arhitekta, pejzažne arhitekte, stručnjaci u oblasti sadnje i gajenja biljaka, kao i predstavnici građana.
U konkurenciji više od 30 dvorišta, za najlepše dvorište u selu izabrano je dvorište Milivoja Isailovića iz Bogosavca, ulica Vuka Karadžića 65, najlepše dvorište u gradu je dvorište Dragane Arnautović, Ivanjdanska 2, a najlepša terasa pripada Budimiru Aniću, ulica Drinske divizije 8.
Kako je gradonačelnik Šapca naglasio, uređujući dvorišta domaćini uređuju i grad i selo.
- Grad Šabac ceni trud građana da životni prostor učine lepšim i prijatnijim za život, čime uređuju prostor koji svi zajedno delimo, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Nagrada za osvojeno prvo mesto je 30.000 dinara, za drugo 20.000 i treće 10.000 dinara.
Dobitnici druge i treće nagrade za najlepše dvorište u gradu i selu, i najlepšu gradsku terasu, imali su priliku da u prostorijama RTV AS čuju obrazloženje komisije koja je ocenjivala njihovo angažovanje. Kako je navela pomoćnica gradonačelnika Šapca za arhitekturu Marijana Vasić, predsednica komisije, vrednovani su kreativnost, originalnost, zastupljenost različitih biljnih vrsta, kao i skladnost ostvarenog ambijenta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa