Info

15. avgust 2013.15. avg 2013.
DESETI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU

FEDOR OSVOJIO "MEMORIJAL MINjE KNEŽEVIĆ"

U nedelju 11. avgusta na šabačkom hipodromu održan je deseti trkački dan u ovogodišnjoj sezoni. Po lepom sunčanom danu prisustvovalo mu je oko 1500 ljubitelja konjičkog sporta. Svi oni mogli su da vide četiri galopske kao i galopsku trku u sulkama u kojima je nastupilo 34 konja. Najbrži među njima podelili su nagradni fond koji je iznosio 570.000 dinara
U prvoj trci „Kolumbo“ nastupilo je devet grla od tri godine i starijih, na stazi od 1350 metara. Trku je poveo Denser, da bi ubrzo Modena Enerdži izbila na čelnu poziciju a pratili su je Taureg i Tarantina. Ubrzo je Denser ponovo izašao na čelo, uveo vodeću grupu i u zadnjih 300 metara, a onda je Taureg iz Ljubičeva krenuo u napad. Za njima u poteru upustila se Lajt Of Pariz i bilo je očigledno da će ta tri grla odlučiti o pobedniku, uz Red Bilija koji je takođe silno krenuo u zadnjih 200 metara. Ispostavilo se da je Taureg najbrži pa je posle dve pobede u Požarevcu, uspeo da trijumfuje i u Šapcu. Ovaj put za pola dužine nadmašio je Red Bilija ostvarivši solidno vreme od 1:22,4. Do plasmana su stigli još Lajt Of Pariz i Denser koji je nedavno slavio u Bogatiću. Bez plasmana su ostali Tarantina, Teror, Torente, Simona De Vitese i Modena Enerdži.
U trci „Sarojan“ na 1800 metara nastupilo je devet grla od tri godine i starijih bez pobede u 2013. Najbrži na startu bili su Vigor zatim Maestro da bi ubrzo na čelo izbio favorit Lomi Sur iz štale Serdar. Pokušavali su da ga ugroze i prate Maestro, Luna Miletina i Vigor ali je on sve njihove napade lako odbio. Lomi Sur je u ciljnom pravcu još pojačao kako bi obezbedio pobedu i u vremenu 1:52,3 prvi prošao kroz cilj. On je dve dužine iza sebe ostavio Lunu Miletinu koja je bila bolja od Vigora i Sevena, a bez plasmana su ostali Mudi Gari, Maestro, Fortunić, Kaja Vukova i Miletina Koštana.
Na red je došla trka dana „Memorijal Minje Knežević“ koji se po dvanaesti put održava na šabačkom hipodromu u znak sećanja na tragično preminulu džokejku, koja je 23. aprila 2000. na Cveti tragično izgubila život na trkama u Bogatiću. Bila je jedina žena džokej u zemlji, neustrašiva šabačka Amazonka koja je u svojoj karijeri imala preko 170 startova u kojima je ostvarila 28 pobeda i 65 plasmana.
Ove godine na stazu od 1350 metara izašlo je pet dvogodaca, a trka je bila kategorije GRUP 3. Trku je povela Telma Tomas a odmah za njom bili su Femilis, Fedor i Hari Kalahan koji je na startu nešto zaostao ali se na polovini staze priključio vodećim konjima. Jedino je Arista D Ket dosta zaostajala, i prednost vodećih nije uspela da nadoknadi do kraja trke i prošla je poslednja kroz cilj. Po izlasku iz zadnje krivine u ciljnom pravcu, iz konkurencije je ispala i Telma Tomas a u borbi za pobedu ostali su Femilis, Fedor i Hari Kalahan. Grla su bila sve bliža cilju ali je do raspleta došlo u samom finišu kada je Fedor iz ergele Surčin posle velike borbe uspeo da nadmaši Femilisa iz ergele Ljubičevo za kratku glavu. Tako je o pobedniku odlučio zadnji skok a dužinu i po iza njih kroz cilj je prošao Hari Kalahan, a iza njega je čitavih 15 dužina zaostala Telma Tomas, a kroz cilj je još prošla Arista D Ket.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa