12. septembar 2013.12. sep 2013.
POSETA SLIKARA IZ LIPOLISTA FRANCUSKOJ

TOPALOVIĆ OČARAO FRANCUZE

Autor oko 4.500 slika i zaljubljenik u selo Slobodan Topalović i u 68. godini života meta je znatiželje mnogih. Izlagao je u desetak zemalja a na red je došla i Francuska i grad Ševrom na Loari i to nikako slučajno.
- Moji domaćini, francuska porodica gde je supruga odličan slikar a slučajno videla moje slike pozvala me u goste i u gradu muzeja izlagao sam 17 dana u izložbenom prostoru reprezentativnog podruma vina. Svakodnevno oko 1.000 ljudi je posetilo izložbu a 53 slike su planule brzo. Novi susret je zakazan a poseta i u lokalnom listu prikazana kako dolikuje, počinje Topalović i dodaje.
- Tu sam upoznao profesora Đorđevića koji je predavao na beogradskom Medicinskom fakultetu a sada živi u Francuskoj pa smo se čak i pobratimili. On će u Srbiju koje se uželeo a ja nadam se opet u Francusku koja mi se dopada zbog reda ali mi smo čudo, nama je Gospod sve dao ali ne snalazimo se. Tuga ali poput sudbine mog etno sela nema ni razumevanja. Ali radimo punom merom, čini se i dobro jer Francuzi ne zovu svakog, malo u šali kaže Topalović.
Slika ovaj neumorni stvaraoc 43 godine a dar su usvojili i ćerka i sin koji su nedavno imali i izložbu. Loza se nastavlja i ono što Topalović želi da selo živi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa