5. decembar 2013.5. dec 2013.
PRIHODI OD POREZA NA IMOVINU OSTAJU U SEOSKIM MESNIM ZAJEDNICAMA

VIŠE NOVCA ZA UREĐENjE SELA

Predstavnici seoskih mesnih zajednica predložili su gradonačelniku Šapca Milošu Miloševiću inicijativu o promeni načina ulaganja u seoske sredine.
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević razgovarao je u utorak sa predstavnicma 12 mesnih zajednica o inicijativi koja bi mogla da omogući ljudima na seoskom području da samostalno odlučuju o uređenju sela i životu u njima. Prikupljena sredstva od poreza na imovinu će, iz budžeta grada, biti prosleđena na mesta gde su prikupljena, a meštani će odlučivati o tome kako će se ona trošiti.
- Saveti mesnih zajednica će od novca prikupljenog kroz porez na imovinu finansirati potrebe sela. Ta sredstva ulagaće se u održavanje domova kulutre, objekata sportske infrastrukture, kapela i parohijskih domova, ali i za uređenje centara sela i finansiranje kulturno umetničkih društava. Ova inicijativa povećava odgovornost saveta mesnih zajednica u vezi sa određivanjem primarnih ciljeva i načina na koji će novac biti utrošen. Ona će dovesti i do toga da će ojačati stručne službe Gradske uprave koje se bave mesnim zajednicama, što znači da im one uvek moraju biti na raspolaganju u samoupravnim aktivnostima, rekao je Milošević.
Porez na imovinu po domaćinstvu iznosi hiljadu dinara, što znači da će na godišnjem nivou, mesna zajednica sa pet stotina domaćinstava imati na raspolaganju pola miliona dinara za uređenje sela.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa