12. decembar 2013.12. dec 2013.
„JANKOVCI“ I OVE GODINE POSETILI „FESTIVAL NAUKE“

ZABAVNO I POUČNO

Među petnaest hiljada osnovaca koji su posetili beogradski „Festival nauke“, čiji je ovogodišnji slogan bio „Superheroji nauke“, našao se i šezdeset jedan učenik OŠ „Janko Veselinović“. U pratnji pet nastavnika šabački osnovci od šestog do osmog razreda imali su priliku da u subotu dožive nauku na zabavan, ali i poučan, način.
- Mislim da je „Festival nauke“ dobar način da im se približi nauka. Zamišljen da na jednostavan način, ogledima koji su pristupačni njihovim uzrastima objasni neke stvari, potvrdio je da „nauka nije bauk“. Bilo je dosta štandova gde su deca njihovog uzrasta vršila oglede tako da ih je to još više privuklo. I nas takođe. Organizacija je za svaku pohvalu. Drago mi je što smo i ove godine išli. Prošle godine bili smo jedina škola iz Šapca. Sada nas i ostali prate tako da je dosta dece iz Šapca učestvovalo. Nadam se da su zadovoljni viđenim, a da smo mi bar malo doprineli i uspeli da ih privučemo nauci - rekao je Darko Vučićević, nastavnik TIO.
Tokom četiri dana, od 5. do 8. decembra, prostor bivše Robne kuće „Kluz“ bio je pretvoren u pravi mali svet nauke u kojem su i mali i veliki mogli da otkriju mnoge tajne naše planete. Neobične interaktivne postavke „Od Zemlje Zemlji“, „Zatalasaj geografiju“, „Savršena simulacija“, „Po ruci se poznaju junaci“, „Zvezdani detektivi“ i mnoge druge, propraćene zanimljivim šou programima, naučnim spektaklima, radionicama za najmlađe, ali i ozbiljnim naučnim debatama privukli su rekordnih 31.000 posetilaca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa