27. mart 2014.27. mar 2014.
SA PUTA PO SVETOJ ZEMLjI

SAN SVAKOG HRIŠĆANINA

Sudeći po zapisima u bogoslovskim knjigama, san svakog putnika koji je posetio Sveti grad Jerusalim i tamošnja mesta vezana za rođenje, život, stradanje i vaskresenje Gospoda našeg Isusa Hrista, je ispunjen. To se odnosi i na tridesetak putnika namernika koje je predvodio prota Tomislav Lukić, prilikom nedavne posete svetim mestima, svetog grada.
- San svakog hrišćanina jeste da doživi tu radost i milost Božju i da u svom životu bar jednom poseti Sveti grad Jerusalim i pokloni se njegovim svetinjama. Da prođe stradalnim putem, kojim je prošao Gospod noseći na leđima krst na koji će biti razapet i da se pokloni grobu Hristovom iz koga je On vaskrsao i smrt pobedio.
Na ovom putu hodočašća poklonili smo se svim svetinjama ostavljajući suze i tople molitve Gospodu i majci njegovoj da blagoslovi naše porodice i naš narod, da nam očuva veru, nadu i ljubav. Na tim mestima uzimali smo blagoslov, blagodat i silu Duha Svetoga. Vratili smo se preporođeni, produhovljeni i preobraženi puni neizbrisivih utisaka sa željom da bar još jednom u svom životu ponovo odemo u Svetu zemlju, reči su prote Tomislava Lukića.
- Za mene je to jedinstven doživljaj, koji je iznedrio unutrašnje duhovno iskustvo i dematerijalizovalo stvarnost iz koje sam upravo došao. U mojoj duši urezana je putanja kojom sam se kretao po svetim mestima dosezući do svoje duboko ukorenjene duhovnosti i vere, kaže poznatii pevač narodne muzike Milenko Živković, koji je svom imenu dodao prefiks hadži, na osnoviu gramate patrijarha jerusalimksog Teofila i povelje gradonačelika Jerusalima, kao i svi putnici namernici koji su posetili i videli znamenitosti Svete zemlje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa