Info

3. april 2014.3. apr 2014.
CRNILjEVAČKI BRZI HODAČI

PRVO MESTO ZA MILICU

Početkom marta je u Boru održano prvenstvo Srbije u brzom hodanju na putu i tom prilikom su osnovci iz Donjeg Crniljeva postigli veoma zapažen uspeh. Najbrža među pionirkama na dva kilometra bila je Milica Simić, dok je u istoj kategoriji Vesna Matić zauzela četvrto mesto. U kategoriji pionira na stazi dugoj tri hiljade metara drugi kroz cilj je prošao Miloš Petrović, dok je njegov školski drug osvojio četvrtu poziciju.
Brze hodače u ovim đacima prepoznao je njihov profesor fizičkog vaspitanja Saša Teodorović.
- Došao sam na ideju da ove učenike uključim u takmičenje jer su svi đaci pešaci koji su pokazali iteresovanje za atletiku, posebno za brzo hodanje. Ova disciplina iziskuje veliki napor i dosta se razlikuje od normalnog hodanja i od trčanja. Milica Simić je najtalentovanija u ovoj grupi dece, što je potvrdila osvajanjem prvog mesta. Ona će se i naredne godine takmičiti u ovoj kategoriji i od nje se očekuje da tada bude još ubedljivija. Ako bude marljivo trenirala može ugroziti i državni rekord za pionirke. Milica je već sada drugoplasiranu takmičarku ostavila za sto metara - rekao je profesor Teodorović.
U ovoj trci učestvovala je i Vesna Matić, koja skače iz mesta 2,10 metara i od nje se, kako kažu, dobri rezultati tek očekuju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa