10. april 2014.10. apr 2014.
U BOGATIĆU NA BLAGOVSETI

OTVORENA TRKAČKA SEZONA

Prvo galopsko takmičenje u našoj zemlji obeležili Kasper i Rendži. Više od 3.000 ljudi uživalo u četiri trke sa preko 30 konja
Hipodrom u Bogatiću, kultno mesto okupljanja Mačvana i ostalih ljubitelja konjičkih trka bio je u ponedeljak, domaćin prvom ovogodišnjem trkačkom danu u Srbiji, gde je nastupilo više od trideset galopera.
Na programu su bila četiri galopska nadmetanja. Trka dana, bila je Handikap jedan, pod nazivom “Alf“, na deonici dugoj 1.300 metara, gde je učestvovalo šest grla. U tom takmičenju, najbrža bila je Asasina Trlić, iz štale “Sladojević“, a u sedlu te omice bio je, Sakić. Drugo mesto osvojio je Pavo Nurmi, sa Vujkovićem u sedlu, treća je bila Leticia Zaharova, sa Krstićem i iza njih kroz cilj prošla je Telma Tomas, sa Šašićem.
U takmičenju galopera od četiri i više godina starosti, Kategorije četiri, u probni galop izašlo je 11 od 12 upisanih galopskih grla. Deonicu od 1.200 metara najbrže je istrčao Igls Kol, sa Tikom Vujkovićem, u sedlu. Drugo mesto osvojio je, Maestro, kojeg je jahao i sedlao Aleksa Šašić, a vlasništvo je štale “Venera Vas“, iz Šapca. Posle velike borbe u pravcu, na treće mesto plasirala se omica iz Maova, Luna Miletina, koju je dobro odjahao Željko Ilić. U tom nadmetanju, u plasman je uspelo da uđe grlo iz Kragujevca, Simone de Vitese, sa Milojevićem u sedlu.
Takmičenje pod nazivom, “Mačvanska kapija“, uz sulkaše koji su tradicija Mačve i tog Hipodroma, najviše je privuklo pažnju tri hiljade posetilaca. Prvo su na stazu u probni galop izašli Toni Montana, sa Krstićem u sedlu, Ši iz Maniter, koju je sedlao Milojević, uzdanica Srđana Pajića, Rendži sa Njezijem, Espernanca, na čijim leđima u start mašinu ušao je Željko Ilić, Major Dule i Sakić, Svetislava Kostića, Persijan Ket i Mešetović i Alatasta Rusija koja je, sa Konkoljem, ušla u startnu mašinu. Posle borbe u finišu prva je Rendži, koja je na ruke prošla ciljnu ravan za njom Persian kat, te Toni Montana i Esperanca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa