18. mart 2010.18. mar 2010.
DEČJA KREATIVNA RADIONICA BIBLIOTEKE ŠABAČKE

NI ALE NAM NE FALE

U holu Biblioteke šabačke nedavno otvorena izložba Dečjeg odeljenja i Dečje kreativne radionice ove ustanove pod nazivom “Ni ale nam ne fale“. Crteži inspirisani mitologijom i knjigama za decu upotpunjeni su ginjol lutkama vaspitača-saradnika Predškolske ustanove “Naše dete“
Kreativna radionica Biblioteke šabačke postoji nešto manje od godinu i po dana, ali u ovom relativno kratkom periodu svojim druženjem, radom i pozitivnom energijom koja zrači iz radova prikazanih na nekoliko tematskih izložbi, uspeli su da privuku pažnju dece školskog uzrasta, roditelja nastavnika pa i šire javnosti.
- Preko 200 časova kreativnog rada rezultiralo je sa dve tematske izložbe koje je videlo više od 500 dece različitog uzrasta. Obrađene su mnoge naučne oblasti, a ostvarena je i aktivna saradnja sa astronomskim društvom “Ruđer Bošković“ iz Beograda. Radovi dece iz Dečje kreativne radionice prikazani su u Ženevi na stručnom skupu “™“SHONj PHZSICH“ ““ istakla je Dragana Ilić, vođa projekta.
Deca su na početku dolazila u biblioteku na predlog profesora likovnog, a kasnije su sama dovodila svoje drugare. Vremenom se oformila grupa stalnih polaznika, uglavnom, kao što je slučaj sa našim sagovornicima, iz OŠ “Nikolaj Velimirović“.
- U okviru kreativne radionice mi crtamo, šalimo se, družimo. Učimo i pravila ponašanja u određenim okolnostima, ustanovama, prilikom ophođenja sa starijim osobama. Neka smo i napisali, ali, iskreno, neka primenjujemo a neka ne ““ rekla nam je Marija Gligorić, učenica šestog razreda OŠ “Nikolaj Velimirović“.
- U okviru ove izložbe imamo dosta radova inspirisanih mitologijom. Ranije smo crtali na temu svemira, nove godine, trenutno radimo ekologiju i pripremamo se za uskršnju izložbu ““ kaže Kristina Suvajdžić.
Vasilije Martinović je prilikom naše posete prvi put prisustvovao času “kreativne radionice“, ali je istakao da mu se sa grupom mnogo sviđa i da mu prilikom crtanja pomaže ako nešto pre toga pročita, međutim, možda iznerviran činjenicom da su mu tog dana nedostajale ideje, Ilija Petrović, tvrdi sasvim drugačije: Nisam naučio ništa ovde, apsolutno ništa. Ustvari ja nisam došao ovde da učim, nego da crtam, jer da sad učim bio bih u školi, a školu ne volim.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa