Info

11. decembar 2014.11. dec 2014.
KUDA ZA NOVU GODINU

NAJČEŠĆE KOD KUĆE

Interesovanje Šapčana za novogodišnje aranžmane turističkih agencija nikada nije bilo manje. Najporaznije je što se niko čak ni ne raspituje.
- Kod nas postoji interesovanje samo za turu Višegrad ““ Trebinje ““ Dubrovnik ““ Mostar ““ Sarajevo koja je 145 evra i uključuje tri noćenja sa doručkom i dočekom i očekujemo da to bude popunjeno. Što se tiče drugih ponuda, retko da uđe i da pita. Više su, čak, zainteresovani ljudi sa strane, iz Novog Sada ili Rume, nego Šapčani, kaže Jelena Makević iz “Venere“ i dodaje da situacija nije bolja ni u drugim agencijama.
Ovo potvrđuje i Ljiljana Alfirević iz “Intertursa“ koja se priseća i vremena kada su u ovoj agenciji čekali u redu da uplate zimovanja na domaćim planinama. Sada beleže samo po nekoliko rezervacija.
- Kao i svake godine, u ponudi imamo dosta aranžmana, lepih, raznolikih i povoljnih, ali i onih skupljih i kvalitetnijih. Nudimo planine, gde je doček Nove godine u sklopu zimovanja, kao i evropske metropole kao što su Beč ili Budimpešta, koji su blizu ali ipak drugačiji. Cene su od 40 do 120 evra i te najniže su za aranžmane bez noćenja. Kreće se noću, dan se provede na odredištu, dok je doček na trgu i povratak je u ranim jutarnjim časovima. Interesovanje je, bar što se Šapca tiče, dosta smanjeno ove godine. Ipak, postoji mogućnost da se neko predomisli i u poslednji čas, navodi Ljiljana Alfirević.
Nova godina će se, očigledno, najčešće dočekivati po kućama i u lokalnim kafanskim varijantama. Međutim, nije novac uvek jedini razlolog da se ne ode nigde.
- Imala sam u planu da Novu godinu dočekam u inostranstvu. Iako sam od prvobitno planirana dva slobodna dana, od gazde ipak tražila samo jedan, nisam dobila ni toliko. Tačnije, rekao mi je da mogu da odem, ali da se više ne vraćam, kaže jedan zaposlena Šapčanka, a njeno iskustvo nije usamljeno kod zaposlenih u privatnom sektoru.
Gde god se nalazili za Novu godinu, lepo se provedite, sa nadom da će sledeća godina biti bolja.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa