18. mart 2010.18. mar 2010.
KRUPANj

OBUKA MLADIH PREDUZETNIKA

Prošlog ponedeljka u Palati Srbije na Novom Beogradu, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i USAID-ovog programa za ekonomsku sigurnost, potpisan je Memorandum o saradnji pod nazivom „Spremni na izazove budućnosti“, između opštine Krupanj i Tima za jačanje ekonomske sigurnosti organizacije USAID
Sporazum su potpisali Majkl Pilsberi, direktor USAID-ovog programa i dr Savo Dorić predsednik opštine Krupanj, kao i 37 predsednika opština i gradonačelnika širom Srbije.
Po završetku svečanog dela ceremonije ministarka Snežana Samardžić-Marković i ambasadorka Amerike u Srbiji Meri Vorlik, priredili su prijem za učesnike u Braon salonu Palate Srbije, i u direktnom razgovoru sa predsednicima i gradonačelnicima, kao i sa koordinatorima kancelarija za mlade upoznali sve prisutne sa daljim planovima SAD za ekonomsku podršku Srbiji.
Cilj zajedničkih napora je unapređenje preduzetničkih i tržišnih veština i znanja mladih, kako bi bili uspešniji na tržištu, ili kao vlasnici svojih preduzetničkih radnji i preduzeća.
Glavni problem sa kojim se mladi susreću u našoj i okolnim opštinama je upravo nezaposlenost. Vođena idejom da pomogne mladima, kancelarija za mlade će u narednom periodu, uz zajedničku pomoć USAID-ovog tima, u našoj opštini organizovati obuku za 20 mladih osoba iz omladinskog preduzetništva. Mnogi srednjoškolci i studenti u Srbiji nemaju mogućnost da kroz redovnu nastavu steknu praktične veštine koje se danas traže na tržištu rada.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa