18. decembar 2014.18. dec 2014.
Sportski rekviziti za uČesnike Projekta

Rasti zdravo

Prilikom posete šabačkoj Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“, prošlog četvrtka, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport, uručio je zameniku gradonačelnika Šapca Nemanji Pajiću pet kompleta sportskih rekvizita za decu u Projektu „Rasti zdravo“. Reč je o programu koji, pod pokroviteljstvom grada Šapca, već pet godina realizuju Udruženje pedagoga fizičke kulture Šabac, Sportski savez Šabac i Kancelarija za mlade. Od školske 2014/15. godine Projekat je prilagođen programu Saveza za školski sport Republike Srbije pod nazivom “Sport u škole“, koji se sprovodi na celoj teritoriji Republike, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
- Raduje nas što je program od ove godine prilagođen Projektu „Sport u škole“ Saveza za školski sport. Za realizaciju ovog projekta grad Šabac godišnje izdvaja šest miliona dinara, a najvažniji rezultat Projekta je više od 1.300 učenika najmlađeg uzrasta obuhvaćenih sportskim aktivnostima, dva puta nedeljno. Zahvaljujući upravo ovakvim projektima i sportu kojem jeste mesto u školama, ovi mališani formiraće i razvijaće zdrave životne navike, a njihov pravilan i zdrav rast i razvoj jedan je od naših prioriteta. Savezu zahvaljujemo na rekvizitima koje su donirali, i na partnerstvu u Projektu, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Projekat je besplatan i obuhvata učenike prvog, drugog i trećeg razreda u 12 osnovnih škola i pet izdvojenih odeljenja sa teritorije grada, po čemu je jedinstven u Srbiji. U njegovom sprovođenju angažovano je 13 profesora fizičke kulture, koji su se nalazili u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, i pet koordinatora.

Najnoviji broj

24. jun 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa