18. mart 2010.18. mar 2010.
RIBON ZA BOŠKOVIĆA

ZNANjE BEZ OSEĆAJA NIŠTA NE VREDI

Na nedavno održanoj smotri fotografije u Americi, Radenko Bošković, član “Šabačke fotografske zadruge“ osvojio počasnu nagradu
Radenko Bošković se fotografijom bavi preko tri decenije. Umetničko viđenje sveta kroz objektiv obeležilo je prvih deset godina bavljenja ovom delatnošću, i poslednje dve. Samo u toku prošle godine izlagao je u sedam zemalja i na velikom broju domaćih izložbi. Svako priznanje, nosi određen broj bodova, tako da je u kratkom vremenskom periodu stekao uslov za podnošenje zahteva za najviše izlagačko zvanje u okviru Foto saveza Srbije i uslov za međunarodno zvanje AFIAP.
- Fotografija je moj život, teče mojim venama i razumem je u potpunosti. Nakon dugogodišnjeg bavljenja ovom umetnošću, razumljivo je što sada mnogo lakše sagledavam stvari. Fotografiju najpre treba osetiti. U razgovoru sa jednim slikarem, objašnjavajući svoj rad, rekao sam da ja nikada nisam izučavao istoriju umetnosti, i nisam upućen u pravila. Na šta mi je on odgovorio, da ako neke stvari jednostavno ne osećaš ne pomaže ništa istorija umetnosti niti bilo koja druga nauka ““ rekao je Radenko Bošković.
Bošković je član “Šabačke fotografske zadruge“ od njenog osnivanja. Zajedno sa ostalim fotografima, jedan od ciljeva mu je da ova umetnost u našem gradu zadobije mesto koje zaslužuje.
Naime, grad sa bogatom fotografskom tradicijom još uvek nema izložbu kojom bi bio prepoznatljiv u međunarodnim razmerama, ali to je nešto što sa malo dobre volje može da se uskoro promeni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa