15. januar 2015.15. jan 2015.
NASTAVLjA SE REALIZACIJA PROJEKTA „MIŠARSKA ADA“

OAZA ZA SPORTISTE I REKREATIVCE

Predstavnici grada Šapca i opštine Ruma održali su u utorak još jedan sastanak u vezi sa realizacijom projekta „Mišarska ada“
Dve lokalne samouprave, Šabac i Ruma, uz podršku Ministarstva sporta, aktivno rade na realizaciji projekta „Mišarska ada“. U Šapcu je danas održan sastanak na kom su učesnici usaglasili zajednički nastup u narednom periodu.
- Nastavljamo pregovore sa Opštinom Ruma. Veoma smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Imamo cilj da zajedno sprovedemo državnu odluku o neophodnosti izgradnje jednog ovako značajnog sportskog kompleksa. U tome nam podršku pruža Ministarstvo sporta, sa kojim grad Šabac ima odličnu saradnju, navela je Vesna Živković, članica Gradskog veća zadužena za sport.
Predstavnike lokalnih samouprava sledećeg ponedeljka u Beogradu očekuje sastanak sa funkcionerima Ministarstva sporta, koje će najvećim delom i finansirati izgradnju sportskog kompleksa.
- Projekat je od izuzetnog značaja, podržava ga i Vlada Srbije. Saradnja dve lokalne samouprave je veoma dobra, što je potvrđeno i na poslednjem sastanku. Veoma smo blizu izrade finalnog projekta, koji ćemo predstaviti i na sastanku u Beogradu. Ukoliko u Ministarstvu sporta izađemo sa jasnim predlogom mislim da ne treba da sumnjamo u uspešnost realizacije ovog projekta. Program će finansirati država, ali i veliki zaljubljenik u kajak i veslanje, privrednik Miroslav Aleksić, tako da sam siguran da, što se novca tiče, ni tu neće biti nikakvih problema, naveo je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.
Ukoliko izrada planskih dokumenata bude gotova do leta, projekat će već ove godine dobiti finansijsku podršku Ministarstva sporta. Miroslav Aleksić, sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije, očekuje da sportski kompleks dobije obrise 2016. godine.
- Održali smo nekoliko sastanaka do sada, na kojima je postignut napredak. Mislim da se za sada sve odvija po planu. Napravili smo jednu mapu puta koje se držimo, i rekao bih da imamo dobro prolazno vreme. Planiramo da već sledeće godine značajne rezultate, da uradimo pregradu, odnosno da praktično napravimo jezero. Mislim da je to ostvarivo, i da ćemo konkretne rezultate imati sledeće godine. Posle toga nam slede radovi na sportskoj infrastrukturi, pravljenju kupališta, staze za kajak i veslanje, teniska i fudbalska igrališta, staze za bicikliste i druge prateće sadržaje. Želim da napravimo nešto od čega će korist imati i Šabac i Ruma, nešto što će služiti svim građanima ove dve lokalne samouprave, istakao je Aleksić.
„Mišarska ada“ će služiti kajakašima i veslačima, jer će na ovom mestu moći da se pripremaju za domaća i internacionalna takmičenja. Osim toga, po ugledu na beogradsku Adu ciganliju, plan je da ovo mesto postane i oaza za rekreativce.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa