5. februar 2015.5. feb 2015.

PRIZNANjA ZA NAJUSPEŠNIJE

U organizaciji Udruženja konjara iz Mačve, u Glušcima, održana je, svečanost na kojoj su dodeljena priznanja najuspešnijim odgajivačima i vlasnicima sportskih grla iz Mačve.
Uz kratko podsećanje - na proteklu konjičku sezonu i događanja na konjičkim borilištima uz komentar Ljubinka Jevtića, dugogodišnjeg komentatora konjičkih zbivanja u Bogatiću, dodeljena su i priznanja najzaslužnijim članovima. Najuspešniji odgajivač u Mačvi, u prošloj godini je Milić Antonić. Za najbolje dvogodo grlo nagradu je primio Zoran Pantelić. Njegova miljenica Aša, bila je najuspešnija u generaciji najmlađih galopera.
Najbolji trogodac je, ždrebac Alimpije. Njegovom vlasniku dr Iliji Tadiću, iz Štitara, uručena je prigodna nagrada i pehar. Inače, treba istaći da je taj konj u jesenjem delu sezone za mesec dana, istrčao četiri trke na distancama dužim od 2.000 metara, medđu kojim je i treći godišnji Klasik, “Trajal Steiks“ gde je zauzeo treće mesto, dok je u ostalim bio u plasmanu. Popularni Ika, ističe da je najponosniji na pehar osvojen u Bogatiću u trci “Opštine Bogatić“.
U kategoriji grla od četiri i više godina starosti, najuspešnija bila je omica, Persijan Ket, Svetislava Kostića iz Majura. Najpopularnije grlo ali i najbolje takmičarsko u sulkama u prošloj godini je Kockar. Zasluženo priznanje uručeno je, Rajku Uglješiću. Najviše pobeda u sulkama zabeležio je popularni Kralj sulkaša - Dragan Živanović, iz Dublja. Pobede više nisu bitne toliko ih je; ali opet na stazi nekako adrenalin proradi, pa se borimo kao u najmlađim danima, naglašava Živanović. A za najboljeg džokeja, proglašen je Tika Vujković, koji je ujedno najuspešniji i u Srbiji. Najbolji mačvanski Lipicanci su Osam Lipica i Zorka Četiri, vlasništvo su Vladimira Radovanovića, iz Bogatića. Taj par belih lepotica već treću godinu za redom su najuspešniji u Mačvi ali i Srbiji.
Dodelu godišnjih priznanja, organizujemo za naše članove uz prigodan program više od jedne decenije, uz pomoć članova i privrednika iz Mačve, nagrade su dodeljene najuspešnijim grlima, vlasnicima i jahačima kao i vozačima na svečanosti koja zaslužuje taj nivo. Ističem ali i zahvaljujem našim dugogodišnjim sponzorima koji nam pomažu u organizaciji, istakao je Vladan Rosić, ispred Udruženja konjara iz Mačve. Inače, početak nove konjičke sezone u Bogatiću, zakazan je, za peti april.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa