Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.

ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ

У организацији Удружења коњара из Мачве, у Глушцима, одржана је, свечаност на којој су додељена признања најуспешнијим одгајивачима и власницима спортских грла из Мачве.
Уз кратко подсећање - на протеклу коњичку сезону и догађања на коњичким борилиштима уз коментар Љубинка Јевтића, дугогодишњег коментатора коњичких збивања у Богатићу, додељена су и признања најзаслужнијим члановима. Најуспешнији одгајивач у Мачви, у прошлој години је Милић Антонић. За најбоље двогодо грло награду је примио Зоран Пантелић. Његова миљеница Аша, била је најуспешнија у генерацији најмлађих галопера.
Најбољи трогодац је, ждребац Алимпије. Његовом власнику др Илији Тадићу, из Штитара, уручена је пригодна награда и пехар. Иначе, треба истаћи да је тај коњ у јесењем делу сезоне за месец дана, истрчао четири трке на дистанцама дужим од 2.000 метара, медђу којим је и трећи годишњи Класик, “Трајал Стеикс“ где је заузео треће место, док је у осталим био у пласману. Популарни Ика, истиче да је најпоноснији на пехар освојен у Богатићу у трци “Општине Богатић“.
У категорији грла од четири и више година старости, најуспешнија била је омица, Персијан Кет, Светислава Костића из Мајура. Најпопуларније грло али и најбоље такмичарско у сулкама у прошлој години је Коцкар. Заслужено признање уручено је, Рајку Угљешићу. Највише победа у сулкама забележио је популарни Краљ сулкаша - Драган Живановић, из Дубља. Победе више нису битне толико их је; али опет на стази некако адреналин проради, па се боримо као у најмлађим данима, наглашава Живановић. А за најбољег џокеја, проглашен је Тика Вујковић, који је уједно најуспешнији и у Србији. Најбољи мачвански Липицанци су Осам Липица и Зорка Четири, власништво су Владимира Радовановића, из Богатића. Тај пар белих лепотица већ трећу годину за редом су најуспешнији у Мачви али и Србији.
Доделу годишњих признања, организујемо за наше чланове уз пригодан програм више од једне деценије, уз помоћ чланова и привредника из Мачве, награде су додељене најуспешнијим грлима, власницима и јахачима као и возачима на свечаности која заслужује тај ниво. Истичем али и захваљујем нашим дугогодишњим спонзорима који нам помажу у организацији, истакао је Владан Росић, испред Удружења коњара из Мачве. Иначе, почетак нове коњичке сезоне у Богатићу, заказан је, за пети април.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa