12. februar 2015.12. feb 2015.
OPŠTINSKO VEĆE KOCELjEVA

U DOMU ZDRAVLjA ZASTARELA OPREMA

Prošle nedelje članovi Opštinskog veća održali su zajedničku sednicu sa upravnim odborom Doma zdravlja “Dr Darinka Lukić“ na kojoj su razmatrani i usvojeni izveštaji o radu za prošlu kao i planovi za ovu godinu sa finansijskim izveštajima i planovima.
Prilikom razmatranja rada ove ustanove u toku 2014. godine predsednik UO Dragan Maksimović je istakao da ukupno izvršenje plana iznosi 85 odsto kao i da su problemi uočljivi kod preventivnih pregleda žena na šta ukazuje izvršenje plana koje je nešto više od 50 procenata.
- Uprkos ekonomskim problemima menadžment ove ustanove je uspeo da završi godinu sa viškom sredstava. Suficit iznosi 830 hiljada dinara - rekao je Maksimović i ukazao na problem zastarele opreme u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Kako se navodi u izveštaju, opremljenost ove ustanove je nezadovoljavajuća jer je većina opreme stara preko tri decenije.
- Neophodan je jedan sanitet i još nešto od opreme i ovom prilikom apelujem na lokalnu samoupravu da ako je moguće nađe način i obezbedi dodatna sredstva - izjavio je predsednik UO.
Načelnik Odeljenja za opštu upravu i javne službe Radovan Ranisavljević ocenio je da je finansijsko poslovanje Doma zdravlja u protekloj godini bilo krajnje racionalno.
- Vršena je kontrola svih nabavki kao i kontrola trošenja sredstava. Sve nabavke su rađene u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Sve gde su mogli da se smanje rashodi to je i učinjeno - rekao je Ranisavljević.
Novi direktor - nove ideje
Istoga dana zajednička sednica je održana i sa UO Centra za socijalni rad na čijem dnevnom redu su takođe bili rezultati ove ustanove u protekloj godini kao i planovi za tekuću.
Govoreći o izveštaju o radu načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe Radovan Ranisavljević je istakao da je program za 2014. godinu u celosti realizovan i pored određenih problema.
- Došlo je i do promena na čelu ove ustanove. Naime, u penziju je ispraćen jedan vrstan direktor a posle sprovedene procedure imenovan je nov, stručan, kvalifikovan direktor, Zorica Savić - izjavio je Ranisavljević.
Prilikom razmatranja programa za 2015. godinu on je ocenio da je reč o jednom od najboljih programa koji donosi novine, u koji su utkane nove ideje, utvrđeni su prioriteti i akcenat je stavljen na preventivne aktivnosti.
Među novinama u radu socijalne ustanove u Koceljevi planirane za tekuću godinu su razvoj usluga kućne nege i pomoći kroz projektne aktivnosti, rad na boljem informisanju građana o načinu ostvarivanja pojedinih prava iz oblasti socijalne zaštite, rad na afirmisanju porodičnog smeštaja za odrasla i ostarela lica jer, za razliku od hraniteljskih porodica kojih je na teritoriji koceljevačke opštine 19, ne postoji ni jedna koja se bavi ovim vidom smeštaja. Takođe je planirano ažuriranje baze podataka odraslih i starih lica i rad na prevenciji.
Na sednici je istaknuto da je informisanje građana veoma bitno ali i da to zahteva mnogo rada na terenu kao i razvoj volonterizma.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa