26. februar 2015.26. feb 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DOM ZDRAVLjA

BESPLATNI LEKOVI

Iz Kliničkog centra Srbije stigla je donacija u Dom zdravlja Vladimirci skoro nemerljive vrednosti, ako se zna koliko je nevoljnika na teritoriji opštine i, izbeglih o kojima brine lokalna samouprava u sve tanjem budžetu. Direktor Doma zdravlja doktor Aleksandar Mirković prezadovoljan je dobijenim lekovima i ističe uz vrednost i pravičnost podele.
- Mi smo dobili oko 10.500 kutija lekova koje ćemo prvo podeliti onima koji nemaju izvore sredstava, a potom nadalje ugroženima da bi bilo što pravičnije podeljeno kako se radi o lekovima za dijabetes, hipertenziju, za cirkulaciju, bajpasove, a reč je o nezamenljivim lekovima i velike vrednosti. Bile naravno deljeno po receptu i u dolazećim danima. Tako naša ustanova eto dobija po ko zna koju pomoć ovaj put eto tim vredniju, jer će u ruke onima kojima je najpotrebnija, zadovoljan je direktor Mirković.
Prva podela je obavljena protekle nedelje onima koji naprosto nisu mogli iznaći put do sredstava da ih nabave.
Dom zdravlja Vladimirci je primer kako se brine o najtežoj kategoriji stanovnika koji je tokom proteklih poplava uvećan, a lekovi su za mnoge bili pitanje života.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa