Info

22. april 2010.22. apr 2010.
PROBLEM OTKLANjANjA OTPADA U ŠABAČKOM KRAJU

NEMA MESTA ZA SMEĆE

Otpad ili narodski rečeno đubre, decenijama predstavlja problem u Šapcu i okolini. Divljim deponijama najugroženija sela. Rešenje tokom iduće godine
Problem divljih deponija otpada nije izražen samo u šabačkom kraju, već u čitavoj Srbiji. Pre svega postojeća gradska deponija nije po sanitarnim principima i potpuno je neuslovna, a to je nasleđeno stanje koje moramo da prevaziđemo. Problem će se rešiti formiranjem regionalne deponije koja će da opslužuje Šabac i Sremsku Mitrovicu, a biće locirana u Jarku ““ počinje priču Nenad Tomić, saradnik u kabinetu Gradonačelnika, koji se bavi upravljanjem otpadom, na teritoriji Šapca.
Problem grada i sela, koji decenijama nije rešen, po svim izgledima uskoro će doći do realizacije. U Gradskoj upravi navode da je u tim poslovima već dug put učinjen kada je u pitanju izgradnja Regionalne sanitarne deponije. Mnogi su zaboravili pobunu meštana Varne i okoline, koji nisu dozvolili odlaganje otpada u njihovom ataru, pa je rešenje, posle nekoliko sličnih pokušaja, nađeno na legendarnoj šabačkoj Dudari. I pored negodovanja Šapčana đubre je tu nedaleko od centra grada prosipano, prekrivano slojem zemlje i u ovom vremenu skoro da je popunjeno. A u međuvremenu završeni su skoro svi projekti, što je bio najdugotrajniji i sveobuhvatan posao. Regionalna deponija će se graditi u Jarku a u Šapcu će biti takozvana transver, odnosno pretovarna stanica na kojoj će se otpad iz vozila Gradskog komunalnog pretovarati u veće specijalne kamione i odvoziti u Jarak.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa