5. mart 2015.5. mar 2015.
PROMOCIJE

„NoĆ u Damasku“ stigao u Beograd

Dana 5.marta 2015. u prijatnoj atmosferi kuće - Đura Jakšić, u Beogradu, Mila Starčević je promovisala svoju najnoviju knjigu pod nazivom „Noć u Damasku“.
Posle Šapca, i Instituta u Banji Koviljači, ovo je treći put da je šabačka autorka imala promociju svog romana.
Ispred izdavačke kuće „Partenon“, direktor i izdavač, Moma Mitrović, je brojnoj publici prezentovao ovaj, kako je nazvao “putopisni roman intrigantno-psihološkog sadržaja“. Tom prilikom je rekao:
„Baziran na istinitom događaju koji iz osnove menja život mladog bračnog para, autor knjige, Mila Starčević, uspela je da pronikne u duhovno stanje -kako Žene, tako i Muškarca, glavnih ličnosti ove, zanimljive priče.
I, kako Mila kaže, mada mnogi misle da su karavani samo trag minulih priča, legendi i bajki ““ oni su i danas, u 21. veku, itekako prisutni...
Jašući danima na leđima svojih kamila „sa kompasom u glavi“ ““ oni se kreću neutabanim, karavanskim putevima prelazeći od pustinje do pustinje. Njihov prvi predah je u nekoj od oaza ““ izvora vode, izvora života i odmora, kako za ljude tako i za životinje.
I, baš u tom miljeu, autor, Mila Starčević, gradi svoju priču o otetoj ženi ponikloj iz ugledne porodice i visokoobrazovanoj. U želji da se provede ““ ona neočekivano postaje žrtva koja mora da se povinuje suživotu nomadskog plemena, njihovim običajima, veri, i nedaćama...
Da li je uspela da nađe spas u tom, beskrajnom moru peska? To može da sazna samo onaj, ko pročita ovo, po mnogo čemu, izuzetno štivo.“ Izdavač beogradske kuće „Partenon“ - Momčilo Moma Mitrović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa