Info

23. april 2015.23. apr 2015.
RAD MARKA CRNOBRNjE IZABRAN KAO NAJBOLjI ZA KLjUČ GRADA

INOVATIVNOST, PROŠLOST I MODERNOST

Za najbolje rešenje za Ključ grada Šapca izabran je rad Marka Crnobrnje
Nekadašnji učenik Škole za umetničke zanate iz Šapca, Marko Crnobrnja, osmislio je najbolje rešenje na Konkursu za izgled, oblike i likovno rešenje Ključa grada Šapca. Veza akademskog vajara sa našim gradom, uspostavljena dolaskom na školovanje 1994. godine, nastavljena je najbolji mogući način.
- Ovo je priznanje i mojoj nekadašnjoj školi i profesorima, od kojih su neki, poput Slobodana Peladića, bili i članovi komisije koja je odlučivala o rešenju za Ključ grada. U svet umetnosti sam ušao kao šabački đak. I dalje se time bavim, a Šabac je pokazao da može da iznedri čoveka koji njemu želi nešto i da vrati, rekao je Crnobrnja.
Članovi žirija na Konkursu za izgled, oblike i likovno rešenje Ključa grada Šapca nisu imali lak zadatak. Od sedam radova trebalo je izdvojiti najbolji, a jednoglasnom odlukom predloženo je da to bude rad Marka Crnobrnje.
- Konkurs je bio veoma kvalitetan. Nije bilo lako doneti odluku, pošto su predložena rešenja bila vrlo dobra. Ipak, doneli smo jednoglasnu odluku da je rad Marka Crnobrnje ispunio sve kriterijume. Javne prezentacije gradova su često anahrone, te smo želeli da promenimo tu sliku o našem gradu i zajednici. Dobili smo umetničko delo, od renomiranog umetnika, te smo sigurni da će u godinama pred nama svako može reći da je grad bio vizionar. Rad poseduje značajnu upotrebnu notu, ali pri tom ostaje savremeno umetničko delo. Rešenje na najbolji način odražava Šabac. Ključ se dodeljuje onom ko voli i ko pripada zajednici, naglasio je član žirija Igor Marsenić.
Članovi žirija na Konkursu za izgled, oblike i likovno rešenje Ključa grada Šapca bili su Slobodan Peladić, Filip Kovačević i Igor Marsenić.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa