Berza

  • aero 896 ▲ 3,11%
  • dinnpb 3.606 ▼ -1,21%
  • enhl 645 ⚫ 0,00%
  • niis 680 ⚫ 0,00%
  • utsi 1.300 ▼ -13,33%
(14. maj 2015.)
TIJANA PROKIĆ, UČENICA OŠ „JOVAN CVIJIĆ“ ZMINjAK DRUGA NA KNjIŽEVNOJ OLIMPIJADI

PODSTICAJ ZA DALjI RAD

Kao i prethodnih godina, i ove školske godine učenici OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka imali su zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Jedna među njima je i Tijana Prokić, učenica VIII1 OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka koja je na nedavno održanoj Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima osvojila drugu nagradu.
- Na takmičenjima, pored toga što upoznajemo različite kulture gradova, njihove estetske i duhovne vrednosti, sklapamo i prijateljstva sa učenicima iz raznih delova Srbije. Iskustva stečena na ovom takmičenju i sam boravak u Sremskim Karlovcima veoma su mi dragoceni i za mene predstavljaju veliki podsticaj za dalji rad i usavršavanje u oblasti jezika i književnosti u kojoj želim da nastavim školovanje - rekla je Tijana.
U kategoriji osmog razred Republičkog takmičenja učenika osnovnih škola iz književnosti u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Društva za srpski jezik i književnost i Karlovačke gimnazije, učestvovalo je 250 učenika, a Tijana je od mogućih dvadeset poena osvojila devetnaest.
Zadovoljna postignutim i ponosna na svoju učenicu bila je i prof. srpskog jezika Nataša Tomić.
O. G.

Najnoviji broj

11. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa