14. maj 2015.14. maj 2015.
NASTAVAK REALIZACIJE PROGRAMA „DVA NA DINAR“

ASFALTIRAN PUT U TABANOVIĆU

Zahvaljujući projektu „Dva na dinar“ u ponedeljak je završeno asfaltiranje sokaka koji vodi ka groblju u Tabanoviću. Vrednost radova iznosi 1.800.000 dinara, od čega su jednu trećinu obezbedili meštani, a ostatak grad Šabac
Po nalogu šabačke Direkcije za puteve u Tabanoviću je završeno asfaltiranje 550 metara dugog puta koji vodi do lokalnog groblja. Žitelji ovog mesta bili su jedinstveni u odluci da se kroz program „Dva na dinar“ uredi baš ova saobraćajnica.
- Tokom proteklih mesec dana dogovarali smo se sa predstavnicima grada oko asfaltiranja ovog puta. Vrednost radova je 1.800.000 dinara, mi smo prikupili 600.000 dinara, a ostatak je obezbedio grad. Mesna zajednica ima prostorije koje izdaje, te je deo novca skupljen na taj način, a veći deo su obezbedili sami meštani. Lako smo doneli odluku da asfaltiramo baš ovu deonicu, jer je to u interesu svih meštana Tabanovića. Ljudi su takvi, kada se asfaltiraju ulice pitaju se zašto baš ta, ali za asfaltiranje ove, koja vodi ka lokalnom groblju, nije bilo nikakvih primedbi, naveo je Milan Ivanović, predsednik Saveta mesne zajednice Tabanović.
Program u kom grad obezbeđuje dve, a meštani jednu trećinu finansijskih sredstava za izgradnju puteva veoma je popularan među žiteljima seoskih sredina na području Šapca.
- Asfaltiramo i u Tabanoviću, da nam neko ne prebaci da se radi samo u Majuru zbog izbora. Meštani su pokazali solidarnost, prikupili deo novca a grad je obezbedio ostatak kako bi se ovaj put asfaltirao. Ovo je dobar primer dogovora meštana i predstavnika Saveta mesne zajednice Tabanović koji su u saradnji sa Direkcijom za puteve grada Šapca odlučili da se ovaj put asfaltira po principu „Dva na dinar“. Gradska uprava će uvek pomagati i podržavati sve projekte seoskih i prigradskih mesnih zajednica koje će popraviti kvalitet života u njima, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Sa realizacijom projekta „Dva na dinar“ grad će nastaviti i u narednom periodu, a u njemu će, barem prema najavama, ponovo učestvovati i meštani Tabanovića.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa