18. jun 2015.18. jun 2015.
SPORTISTI SA INVALIDITETOM

BLISTALA NIKOLIĆeva

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga je sa dva takmičara učestvovalo na Međunarodnom otvorenom prvenstvu u atletici, koje je održano 05. -07.06.2015. u Mostaru. Ekipu Srbije sačinjavali su Miladin Bosnić i Fadi Čaba iz Sobmora, Jovanka Nikolić i Slaviša Savić iz Šapca. Atletsko prvenstvo je održano na stadionu Pod bjeli bregom-Zrinski gde su atletičari sa invaliditetom odmerili snage u bacačkim disciplinama (kugla, koplje i disk) i trkama u kolicima (100 m, 200 m i 400 m) U konkurenciji od 60 atletičara iz: Slovenije, Crne Gore, R. Srpske, Federacije BiH i Srbije, ekipa Srbije je postigla izvanredne rezultate. Jovanka Nikolić osvojila je 2 zlatne i 1 srebrnu medalju u bacačkim disciplinama, Miladin Bosnić 3 zlatne medalje, dok su Fadi Čaba i Slaviša Savić ostali bez medalja.
Streljačka ekipa udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga je u subotu 06.06.2015. učestvovala na 4. kolu lige u streljaštvu za OSI. Takmičenje je održano u Ćupriji, dok je domaćin bilo udruženje paraplegičara iz Paraćina. Šabačka ekipa je postigla sledeće rezultate: Vesna Vićentić 344 kruga, čime je postigla normu za Finale kupa, Milutin Perić 335 krugova i Goran Nikolić 314 krugova. Ekipa je bila na korak od ekipnog plasmana u fnale kupa.
Svi ovi rezultati su plod predanog rada sportista sa invaliditetom iz Udruženja paraplegičara mačvanskog okruga, kao i dobre saradnje sa predstavnicima grada Šapca, koji su prepoznali i podržali sportske aktivnosti udruženja.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa