18. jun 2015.18. jun 2015.
OKK ŠABAC UGOSTIO SLOVENCE

PRIJATELjSTVO I SARADNjA

Dve slovenačke košarkaške ekipe, KD Nova Gorica mladi i KD Zagorje, bili su gosti našeg grada i OKK Šapca. Uspostavljena je jedna divna saradnja klubova iz Slovenije i OKK Šapca, koja se ogledala u upoznavanju trenera, koji su razmenjivali svoja iskustva u radu sa decom, odnosno mlađim kategorijama. Gregor Balek, trener u KK Zlatorog Laško, je istakao da je najvažnije da se deca upoznaju i druže i da kroz utakmice sazrevaju i napreduju. Sa takvim razmišljanjem su bili i Jan Zavrtanik iz KD Nova Gorica mladi i Pavel Kotar iz KD Zagorje, koji su dodali da rezultati ne smeju biti u prvom planu i da se mora biti veoma obazriv u radu i treningu i da je veoma važno da deca vole i uživaju u sportu. Njihovi domaćini su bili treneri Srđan Đurić i Dušan Marković iz OKK Šapca i Dragan Vesković trener pionira KK Inter koš.
Pored ovog divnog druženja i razmene iskustava, u hali Zorka su odigrana utakmica mlađe pionirskih ekipa između OKK Šapca i KD Nova Gorica mladi, kao i utakmica u istoj kategoriji između KK Inter koš i KD Zagorje. Iako rezultat nije bio u prvom planu, po jednu pobedu zabeležile su jedna slovenačka i jedna šabačka ekipa, deca su uživala u igri, borila se pokazala karakter za taj uzrast. Treneri su bili veoma zadovoljni i ovom prilikom su uručeni i prigodni pokloni gostima od strane domaćina ovih susreta OKK Šapca i KK Inter koš, koji su bili veoma iznenađeni, ali i zadovoljni, tako da je dogovoreno gostovanje naših ekipa u Sloveniji u oktobru ove godine.
Ovo je još jedan lep primer, da klubovi treba ostvaruju što više ovakvih prijateljstava, da deca treba da ne budu opterećena rezultatima, da igraju što više ovakvih utakmica, da putuju i da kroz sport koji treniraju i vole, upoznaju mnogo novih drugara.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa