25. jun 2015.25. jun 2015.
PODRŠKA GRADA USPEŠNIM LOKALNIM FIRMAMA

„KARTONVAL“ ZA PRIMER

Firmu “Kartonval“, domaćeg lidera u proizvodnji valovitog kartona, prošlog četvrtka posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović
Kompanija “Kartonval“, koja se bavi proizvodnjom valovitog kartona za proizvođače ambalaže, osnovana je 1998. godine. Tokom sedamnaestogodišnjeg poslovanja kompanija je postala lider u ovoj oblasti, sa tržišnim učešćem od preko 30 odsto na nivou Srbije. Sa više od stotinu zaposlenih, “Kartonval“ ima ozbiljne planove i za budućnost.
- Početak poslovanja je protekao u veoma teškim uslovima. Iako smo osnovani 1998. godine, počeli smo ozbiljnije da radimo tek godinu dana posle, po okončanju bombardovanja. Kompanija je godinama rasla, a po kupovini šabačke „Šećerane“ značajno smo povećali proizvodnju. Veliki deo nekadašnjih radnika „Šećerane“ smo obučili za nove poslove a istovremeno zaposlili i veliki broj novih ljudi, koji doprinose našem uspehu. Prošla godina je bila rekordna, a prvih šest meseci ove godine ukazuju da će ova biti još bolja. Nedavno smo, zbog obima posla, organizovali rad u tri smene i zaposlili nove radnike, tako da sada ukupno imamo oko 150 radno angažovanih osoba u kolektivu, rekao je Zoran Petković, direktor preduzeća “Kartonval“.
Konsultacije sa uspešnim privrednicima i uvažavanje njihovih primedbi model su po kom treba da radi svaka lokalna samouprava koja želi da poveća zaposlenost na svojoj teritoriji, istakao je prilikom posete “Kartonvalu“ gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je dodao da ovo preduzeće može da posluži kao uzor mnogim privrednim subjektima i naglasio da zahvaljujući posredovanju grada već postoje preduzeća iz inostranstva koja će sarađivati sa ovom firmom.
- Ovakve firme, u kojima se povećava broj zaposlenih i gde se zapošljava sve više radnika, veoma su značajne za grad Šabac. Drago mi je da je vlasnik fabrike prihvatio našu inicijativu za razgovorima sa uspešnim privrednicima, sa idejom kako da popravimo privredni ambijent u gradu. Pre mesec dana smo u „Kartonval“ dovodili jednu italijansku delegaciju, koja je izrazila spremnost da sarađuje sa ovom firmom, jer se bavi prodajom svežeg voća i povrća, za šta im je potrebna kartonska ambalaža. Ovde su našli sve što im treba, a očekujem da i u budućnosti bude što više kontakata, jer je to suština naše saradnje. Prostor u kom se „Kartonval“ nalazi, sa površinom od oko 150 hektara, pruža mogućnost za dolazak novih investitora koji bi sarađivali sa ovom, ali i drugim šabačkim firmama, rekao je Zelenović.
Direktor “Kartonvala“ ističe da ovo preduzeće ima dobru saradnju sa gradom, i da im je jedina želja dolazak novih investitora, od kojih će neki u budućnosti biti njihovi komitenti.
- Za dosadašnju saradnju imam samo reči pohvale. Nama bi značilo kada bi u Šabac dolazili novi investitori, jer poslovanje novih privrednih subjekata predstavljaju šansu i za nas, odnosno povećava se mogućnost da će neko od njih biti naš poslovni partner u budućnosti, naveo je Petković.
Gradonačelnik Šapca istakao je da je obaveza grada da pomaže domaćim kompanijama koje u uslovima teške ekonomske krize posluju uspešno. Saveti ovih privrednika su više nego dobrodošli, naglasio je Zelenović i dodao da će se konsultacije sa uspešnim preduzetnicima nastaviti i u narednom periodu
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa