3. jun 2010.3. jun 2010.
ZA „GLAS PODRINjA“ GOVORI LEGENDA SRPSKE KOMEDIJE: LjUBOMIR UBAVKIĆ ““ PENDULA

BAŠ SI TI, UBAVKIĆU, PENDULA

Ako je muzika hrana, svirajte još... Dajte mi preobilje, da prezasićena razboli se glad i tako umrem, reči su koje je zapisao Šekspir, a na otvaranju festivala “Joakim Vujić“ u Šapcu, citirao legenda srpske komedije, Ljubomir Ubavkić ““ Pendula
Kada ste otvarali festival, citirali ste Šekspira i zvučali pomalo nostalgično, što uopšte ne liči na Vas, s obzirom da ste u sećanju publike ostali upamćeni po komedijama.
- Volim taj monolog, provereno je dobro prolazio svuda. A, to što ima malo sete u njemu...pa, dobro! Ovde je bilo dosta mojih kolega i baš sam nostalgičan večeras. Posle predstave Šabačkog pozorišta, ja sam srećan što vidim ovakav kadar, zadovoljstvo je gledati ih, predstava je divna. Šabac je uvek imao dobro pozorište, Aneta i Žule su najbolji glumački tandem u Srbiji. Kako da se ne raznežim kada vidim tako nešto?
Šapčani Vas pamte i po jednom nastupu u predgrađu Letnjikovac, prilikom jedne radne akcije, kada ste pričali priču o Sujki u koju ste bili zaljubljeni i Vašem komšiji. Pamtite li Vi to?
Drago mi je da se mladi ljudi, kao Vi interesuju za takve stvari. Ja sam sada srećan, uspeli ste još više da me razveselite. Ljudi to pamte, pa kako da ja zaboravim?

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa