30. jul 2015.30. jul 2015.
PREDSTAVLjEN PROJEKAT MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA

MLADI SU ZAKON

Osmišljen od strane Ministarstva omladine i sporta sa ciljem podsticanja aktivizma i volonterizma kod mladih projekat „Mladi su zakon“ već šestu godinu finansira različite ideje neformalnih grupa i pojedinaca. Na predstavljanju proteklog utorka mladi Šapca imali su priliku da čuju nešto više o ovom projektu u Kancelariji za mlade grada Šapca.
- Ovo je odlična prilika za mlade da urade nešto korisno u svojoj zajednici jer ceo koncept je zamišljen tako da oni nama pošalju ideju, a mi finansiramo njihove projekte u iznosu od 40 do 100.000 dinara. Ove godine ćemo finansirati između petnaest i dvadeset pet projekata. Ono što je možda još veći beneficit za njih same je to što oni osim što dobiju finansije za svoje projekte prolaze i obuku za pisanje projekata i projekt mendžment što im u kasnijoj budućnosti može pružiti dosta veći benefit nego sama realizacija ovog projekta jer steknu iskustvo i znanja ““ rekao je Goran Jordović iz „FORCA“ Požege koji su već šestu godinu resurs centar Moravičkog, a od ove i Mačvannskog i Kolubarskog okruga.
Po rečima direktorke Naile Mehmedović svesrdnu pomoć u realizaciji ovog projketa na teritoriji grada Šapca dala je i Kancelarija za mlade koja je prošle godine sa organizacijom „FORCA“ ostvarila odličnu saradnju prilikom realizacije zajedničkog projekta prekogranične saradnje.
Za više informacija svi zainteresovani mogu se obavestiti putem sajta njnjnj.forca.rs, infoŽforca.rs ili na telefon 031 825 000.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa