27. avgust 2015.27. avg 2015.
SAOPŠTENjE GRADSKOG ODBORA NOVE SRBIJE

DOM VOJSKE JEDE VREME I LOPOVI

Poslednjih nekoliko meseci ubeđuje nas, neprekidno i svakodnevno, lokalna vlast, a posebno kabinet gradonačelnika Grada i gradonačelnik lično, kako imamo tu sreću da živimo u gradu kojim se domaćinski upravlja. I mi im verujemo. Baš zbog toga podsećamo vas da je grad Šabac, tačnije predsednik opštine Miloš Milošević, 19.3.2008. godine, od novca nas, poreskih obveznika, a u ime i za račun grada Šapca, kupio od Republike Srbije zdanje Doma vojske Srbije u Šapcu. Za nekih 57 miliona dinara, ili blizu 700.000 evra. I to je zaista povoljna cena za 1.700 metara kvadratnih, u samom centru grada.
Planirano je da na tom mestu nikne velelepna poslovno ““ stambena zgrada. Pa je, zatim planirano da tu bude preseljena gradska administracija, čije je ne mali deo, u nefunkcionalnom ili tuđem prostoru. Ispred ove zgrade, na mestu gde i danas asfalt podižu da bi ga sutra vratili, trebalo je da bude spomenik Gospodaru Jevremu Obrenoviću. Ali, Grad, odnosno oni koji njime domaćinski upravljaju, odlučili su da ovu zgradu, domaćinski, ostave na milost i nemilost zubu vremena, i nekim drugim zubima, koji su već „pojeli“ ceo bivši „7.jul“ i neke druge zgrade u gradu. Jedino što je, domaćinski grad uradio jeste da je posekao drveće koje se nalazilo u dvorištu ovog, nekada velelepnog objekta, i na tom mestu napravio još jedan „ruglo parking“ kakvih je sve više u našem gradu.
Nova Srbija zahteva od grada Šapca da imovinom koja pripada gradu, a samim tim i svima nama, upravlja na način na koji toj imovini priliči i pitamo :
1. Ko je odgovoran za to što se Dom vojske ne koristi, već je ostavljen na milost i nemilost vremenu i lopužama?
2. Kada grad planira da sa ovim objektom nešto uradi ?
3. Da li je tačno ono što se priča po „čaršiji“ da se namerno čeka da zgrada što više propadne, kako bi je neki „investitor“ blizak vlasti, što jeftinije kupio?
Ili nam nemojte ništa odgovarati, već otključajte zgradu i počnite da njome gazdujete. Jer ste je kupili od naših para. Jer je u centru grada. Jer nam treba. Jer vam je to posao, bar još nekoliko meseci.
Očekujemo, pak, da nam na pitanja koja smo postavili gradonačelniku prošle nedelje dobijemo odgovore i to : Ko je platio štampanje slika i političkog pamfleta? Čijim novcem i koliko ih (pamfleta i slika) je odštampano? Drugo pitanje koje zanima građane jeste: Ko ih je podelio i kako je to plaćeno ? Na koliko adresa je ovaj dopis dostavljen?
Treće pitanje jeste : Da li je bazen vlasništvo grada ili je privatno vlasništvo gradonačelnika?
Gradski odbor NS Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa