3. septembar 2015.3. sep 2015.
U ZOOLOŠKOM VRTU SREDNjE POLjOPRIVREDNE ŠKOLE OD PETKA DVA NOVA STANARA

SRNA I LANE GLAVNA ATRAKCIJA

Zoološki vrt Srednje poljoprivredne škole sa Domom učenika u Šapcu prošlog petka postao je bogatiji za dva člana. Srna, stara nešto malo više od godinu dana, spašena u prošlogodišnjim poplavama, i tromesečno muško lane, nađeno pored puta, napokon su pronašli svoj novi dom.
- Trenutno su u periodu privikavanja. Pošto su odgajeni sa ljudima i jedno i drugo su jako umiljati. Srna obožava decu, reaguje pozitivno, dozvoljava da je maze, hrane. I srndać odlično reaguje. Ovo je još jedan nov sadržaj u Zoo vrtu kojim polako zaokružujemo priču. Nadamo se da ćemo do jeseni dobiti i bebu noja. Čekamo da vidimo šta će biti sa jajima koja se trenutno nalaze u inkubatoru na Paliću. Ako od toga ne bude ništa postoji mogućnost da ga nabavimo iz Zoološkog vrta u Beogradu ““ rekao je Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole sa Domom učenika.
Po rečima zaposlenih glavna atrakcija do petka bio je dalmatinski magarac, ali su sada to postali srna i lane. Oni će obradovati i svu decu koja u popodnevnim časovima dolaze sa roditeljima, bakama i dekama da uživaju i druže se sa životinjama.
- Naši učenici na praksi rade oko životinja. Zootehničari i veterinarski tehničari imaju predmet koji se zove egzotične životinje tako da mogu mnogo toga da nauče na licu mesta. Imamo papagaje iz Australije, iz Amerike, različite vrste fazana koje ne uspevaju na ovom području, paunova, kornjači, patki, ukrasne živine sa raznih delova zemljine kugle, dalmatinsko magare, mini jariće, zečeve. Zoo vrt je pun popodne. Ljudi sa decom dolaze u obilazak. U planu nam je da i osnovnim školama ponudimo da dovedu decu od prvog do četvrtog razreda na izlet kako bi upoznali neke vrste životinja koje nisu karakteristične za naše područje ““ dodao je Savić.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa